La Congregació de la Sang torna a programar la Setmana Santa a Montblanc dos anys després

Divendres Sant tindrà lloc l'esperat retorn de la processó del Sant Enterrament

Montblanc es prepara per viure el retorn dels actes de Setmana Santa aquest 2022. Després de la suspensió l’any 2020 i el 2021 per la pandèmia, enguany la Congregació de la Sang de Montblanc ha programat els actes tradicionals de la Setmana Santa montblanquina, que tindrà el seu punt àlgid el Divendres Sant.

Els actes arrenquen ja aquest dissabte 2 d’abril amb l’inici de la Setmana Santa Cultural, una setmana de conferències i xerrades prèvia als dies grans de la celebració. Aquest dissabte tindrà lloc el pregó, que anirà a càrrec de Joan Josep Garcia, Diputat de Cultura de la Diputació de Tarragona. Es farà a 2/4 de 7 de la tarda a l’església de Sant Miquel. En acabar s’entregaran els premis del Concurs de Dibuix de Setmana Santa i a les 8 del vespre es farà la missa pels difunts congregats de la Puríssima Sang.

Les conferències, que tindran lloc a les 8 del vespre a l’església de Sant Marçal, arrencaran dilluns dia 4 amb la xerrada ‘La personalitat de Jaume Marçal, fundador de l’església de Sant Marçal’, a càrrec de l’historiador Jaume Felip. El dia 5 Dolos Mestres farà la conferència ‘La iniciació dels infants en la fe cristiana’ i el dia hi haurà la xerrada ‘Seguretat per la tercera edat’ a càrrec de Cristobal Sánchez, de la Policia Local de Montblanc.

El divendres dia 8 tindrà lloc el concert-audició dels alumnes de l’escola municipal de música Josep Porter i Rovira de Montblanc a 2/4 de 7 de la tarda. Després, a les 8 del vespre, la directora de l’escola de música, Maica Vidal, farà una conferència sobre el piano. Els actes de la XXV Setmana Santa cultural acabaran el dissabte 9 d’abril a les 6 de la tarda amb una sessió de yoga a càrrec d’Adrià Cabestany.

Divendres Sant, el dia gran de la Setmana Santa

El més esperat, però, serà el retorn al carrer dels passos de la Setmana Santa i dels Armats de la Congregació de la Sang de Montblanc. Divendres Sant els actes arrencaran a les 8 del matí, amb el Solemne Viacrucis des de Santa Maria al pla de Santa Bàrbara. A les 12 del migdia hi haurà el repartiment de passos pels carrers de Montblanc i durant el dia els torns de guàrdia dels Armats vetllant el Sant Crist de la Sang a l’església de Sant Miquel. I a les 10 de la nit tindrà lloc la Processó del Sant Enterrament, després de dos anys de no poder-se celebrar.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp