Joan López

La consellera de Benestar, Neus Munté, de visita a la Conca de Barberà

Ha passat per Santa Coloma, Blancafort i Montblanc

La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha estat de visita aquesta divendres a la Conca de Barberà, on ha visitat, entre altres centres, la Residència-Llar Conca de Barberà de Montblanc, on el paper de la conselleria va ser fonamental per poder desencallar les obres.

Munté ha destacat en la seva visita a Montblanc que “amb les obres de la residència hem tingut moltes dificultats, però la insistència de l’Alcalde i la voluntat de la Generalitat ha servit per tirar endavant l’equipament”. Recordem que les obres es van reactivar l’any 2013 amb una inversió de 400.000 euros de la consellera de Benestar i les obres es van acabar a finals del 2014, si bé es van aturar l’any 2011 perquè l’empresa constructora va entrar en concurs de creditors.

Les obres de la residència han servit per donar un nou aspecte a la façana de l’edifici i recuperar catorze habitacions, si bé encara no estan ocupades per nous residents. L’alcalde, Josep Andreu, ha demanat a la consellera que es reobrin les places perquè hi ha 50 persones en llista d’espera, i Neus Munté ha assegurat que s’aniran obrin progressivament. El centre compta amb 70 places de residència assistida i 5 de centre de dia.

A la tarda, la consellera i el seu equip, acompanyats de les autoritats de Montblanc, han visitat el centre APRODISCA.

Ruta per la Conca
La consellera ha començat la seva visita a Santa Coloma de Queralt, on ha visitat la Residència Nostra Senyora del Carme. Aquest equipament va ser ampliat i reformat el 2010.

El Departament de Benestar Social i Família va contribuir amb 1.100.000 euros a la remodelació, que va permetre ampliar amb 25 places residencials i 20 places diürnes la capacitat del centre. Del total de les 70 places de la residència, 46 són concertades; mentre que de les 9 persones que assisteixen al centre de dia, 3 ho fan amb una prestació econòmica vinculada.

Després a Blancafort ha visitat els usuaris del casal de gent gran i centre de dia del municipi.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp