Cedida

La Cooperativa de Sarral estrena un nou edici per elaborar el Cava Portell

De 6.000 metres quadrats, l'edifici permetrà incrementar la seva producció

La Cooperativa Vinícola de Sarral compta, des d’aquest dissabte, amb un nou edifici construït exclusivament per a l’elaboració del Cava Portell. Es tracta d’un nou edifici de 6.000 metres quadrats dedicats exclusivament a l’elaboració d’ampolles de cava, amb una capacitat de producció de 3 milions d’ampolles en criança.

L’edifici està preparat per encabir tots els estadis del procés d’elaboració del cava: tiratge, criança, desgorjat i magatzem, tant del producte acabat com de les matèries primeres. A més, ha estat dotat de les últimes tecnologies per afavorir la producció, amb una línia d’embotellat i desgorjat que permet treballar 3.000 ampolles per hora;

També s’ha instal·lat una caldera de biomassa per a la generació de vapor i de plaques solars i bateries per emmagatzemar energia elèctrica per cobrir 50 kw/hora. Amb aquesta inversió es preveu que el 60% del consum necessari pel correcte funcionament de l’edifici provingui d’energia renovable.

La inauguració es va fer aquest dissabte 23 de març, i va comptar amb diverses autoritats. L’acte el va presidir el president de la Vinícola de Sarral, Marc Bosch, que va estar acompanyat, entre d’altres per Carmel Mòdol, director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, i Salvador Puig, director general de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) en representació del Govern de Catalunya; Àngel Xifré, director dels Serveis Territorials del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació a Tarragona; a més de representants de l’Ajuntament de Sarral, del Consell Comarcal de la Conca, de la Diputació de Tarragona i d’altres municipis de la comarca.

La jornada festiva va finalitzar amb un dinar de celebració a la cava d’envelliment on els assistents van poder tastar algunes de les referències de la Vinícola de Sarral, tant pel que fa a vins com a caves, a més de gaudir del concert d’Eric Vinaixa, que va posar punt final a la festa.

Fundada l’any 1907, la Vinícola de Sarral agrupa a 680 socis de la comarca de la Conca de Barberà, que produeixen 10 milions de kg de raïm i uns 7,5 milions de litres de vi principalment de Trepat, Macabeu i Parellada, les seves varietats més representatives.

Amb una facturació de 9 milions d’euros, la Vinícola de Sarral comercialitza els seus productes a 20 països. En total, 1,8 milions d’ampolles de cava i vi emparades sota tres denominacions d’origen: DO Conca de Barberà, DO Catalunya i DO Cava.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp