La cooperativa Reboll edita una guia de flora del Paratge Natural de Poblet

Es presenta aquest dissabte en un acte al Museu Comarcal de la Conca de Barberà

Montblanc acollirà aquest dissabte 5 de novembre la presentació de la primera Guia de Flora del Paratge Natural de Poblet. Editada per la cooperativa Reboll, la guia recull 224 espècies de les prop de 800 que es poden veure al paratge de Poblet.

La guia, escrita per Jose Felip, Eulàlia Pons i Joan Cartanyà, vol esdevenir un llibre de consulta que ajudi a identificar els arbres, arbusts i plantes herbàcies més comunes que es poden trobar als espais natural del PNIN de Poblet. Inclou espais, bàsicament forestals del Paratge, de la Vall del Monestir de Poblet i les reserves naturals parcials del Titllar i de la Trinitat. També s’inclou el marge proper al sector sud que pertany aproximadament a Plans de Pagès, Serra del Bosc, Plans de Rojals i Plans de Sant Joan, donat que alguns dels itineraris habituals que es poden realitzar dins el Paratge surten dels propis límits i passen per aquestes zones.

Joan Cartanyà, un dels autors del llibre, ha explicat en una entrevista a Ràdio Montblanc que la guia posa en valor la riquesa natural del Paratge de Poblet.

Els autors han volgut fer una guia molt pràctica a l’abast de tothom que vulgui conèixer algunes de les espècies de la flora d’aquest espai natural de primer ordre. De la tria de les 800 espècies detectades, n’ha sortit una guia amb les 224 més comunes. Han estat seleccionades per la seva major presència o singularitat, i que es poden trobar majoritàriament prop de camins i senders que integran la xarxes d’itineraris del PNIN de Poblet. Es una guia molt manejable, segons els seus autors, i que sigui útil per consultar-la tot fent algun dels itineraris del paratge.

La guia es presentarà aquest dissabte 5 de novembre a les 7 de la tarda al Museu Comarcal de la Conca de Barberà a Montblanc. Anirà a càrrec dels seus autors i del president del Museu, Josep Gomis.

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on facebook