Cucafera de Montblanc

La Cucafera de Tarragona i el Basilisc de Reus apadrinaran la Cucafera de Montblanc

La presentació es farà el proper 4 de setembre, en el marc de les Festes de la Serra

La Cucafera de Montblanc, el nou element del seguici festiu de la vila, es presentarà el proper diumenge 4 de setembre en el marc de les Festes de la Serra. D’aquesta forma es veurà complert el procés que endegà l’Ajuntament fa mesos per tal de recuperar aquest element del seguici popular, documentat a la vila des del segle XIV.

La tasca de disseny i confecció realitzada pel taller reusenc Avall, guanyador del concurs públic convocat per a tal, es donarà a conèixer durant la Mostra de Gegants i Bestiari del dia 4 de setembre al matí, a la plaça de Sant Francesc.

Per tal d’acompanyar la nova peça i esdevenir-ne els padrins, es comptarà amb la presència del Basilisc de Reus i la Cucafera de Tarragona. El Basilisc de Reus es tracta d’una figura mitològica creada l’any 2007 per l’artista reusenc Manel Llauradó. Amb cap de gall, cua de serp, ales i cos de gripau és una de les bèsties més genuïnes de la capital del Baix Camp.

Per la seva banda, la Cucafera de Tarragona té un lligam especial amb la vila de Montblanc posat que la primera referència de la Cuca montblanquina és, precisament, arran d’una actuació que va fer a Tarragona. Això, sembla ser, va esperonar als tarragonins a crear la seva pròpia Cucafera. L’actual, però, va estrenar-se l’any 1991 a iniciativa de l’Associació de Veïns del Port i la seva construcció anà a càrrec d’Antoni Mas, Josep Fonoll i l’escultor montblanquí Josep Agustí.

Amb l’apadrinament, les cucaferes de Montblanc i Tarragona refermaran el vincle que les uneix i alhora s’establirà un de nou amb Reus i el seu Basilisc.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp