Ràdio Montblanc

La CUP retira una moció per evitar que no s’aprovés al ple municipal

Demana abandonar els herbicides i els glifosats a la jardineria municipal

La CUP de Montblanc va retirar una moció del ple de l’Ajuntament de Montblanc d’aquest dimecres en veure que no prosperaria. El text demanava abandonar els glifosats i herbicides de la jardineria municipal de Montblanc per al compliment de la normativa sobre biocides “Cap a una jardineria ecològica”. Els glifosats són els més utilitzats a tot el món però cada vegada són més les veus que demanen la seva retirada. La moció presentada per la CUP demana que el consistori es comprometi a retirar aquests productes, que poden ser cancerígens, en un termini de tres mesos.

Si bé l’equip de govern està d’acord amb el fons de la moció, el regidor de medi ambient, Joan Casellas, va argumentar que abans d’aprovar la moció calia fer un estudi per conèixer els costos, i per això van decidir no donar-hi suport. “Tinc dubtes sobre el com i el quan, i com això es pot aplicar a la feina que fa la brigada”, explicava el regidor, que afegia que “ja hem fet molta feina des de l’Ajuntament per abandonar aquests herbicides”. I va posar com a exemple els horts socials o les tasques de neteja de la llera del riu, que s’han fet sense utilitzar aquest tipus de productes. Casellas va acabar dient que “votem un no tranquil, estem d’acord amb el què, però cal treballar-ho més a fons”.

Des de CDC, el regidor Cesc Viñas va proposar retirar la moció per evitar que no sortís aprovada i els dos regidors de la CUP ho van acceptar. Tot i que la CUP va proposar canviar els terminis que recollia la moció, finalment van optar per no votar-la. “Estem contents perquè tots estem a favor del fons de la moció, que és del que es tracta, veiem positiu que s’hagi anat reduint cada vegada més”, i va afegir que “ara haurem de buscar experiències d’altres ajuntaments i treballar amb el tema”. Tots els grups municipals es van emplaçar a estudiar i treballar sobre aquest tema i portar la moció al ple més endavant.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp