Joan López

La CUP vol “una vila cohesionada, sostenible i integradora”

La llista presenta les seves propostes de futur per Montblanc

La CUP de Montblanc celebrava, aquest divendres 15 de maig al vespre, l’acte de presentació de la seva candidatura a les eleccions municipals i del seu programa electoral. Obria l’acte, la candidata a l’alcaldia per la CUP, Laura Aluja. L’alcaldable afirmava que «és necessari que els ajuntaments tinguin una idea de com volen que sigui el seu municipi a vint anys vista i no a quatre. Hem de saber quin model urbanístic de poble volem».

Aluja destacava algunes de les propostes del programa de la CUP com incrementar el nombre d’espais enjardinats o complir l’ordenança d’arbrat que recull que quan es tala un arbre se n’ha de plantar un altre. Retirar la simbologia feixista com les antigues plaques del ministeri franquista de la vivenda que encara hi ha a alguns edificis de Montblanc, la rehabilitació o enderroc d’edificis existents que no s’ocuparan, buscar usos pels que no en tenen i evitar així, la nova construcció.

La CUP vol revisar el POUM per adaptar-lo «a la nova realitat o, si cal, fer-ne un de nou. Haurem de revertir la qualificació de sòl urbà o urbanitzable que s’havia requalificat en els darrers anys el sòl no urbanitzable i fer una reserva de sòl industrial». La cap de llista de la CUP assegurava que la seva política «no serà de projectes faraònics i grans obres que tenen una inversió molt gran i després no sabem què fer-ne ni quin ús destinar-hi».

Diversos integrants de la candidatura han anat presentant les propostes més destacades per àmbits. Dins de les propostes d’acció social, Roger Sosa, destacava la creació d’un pla d’igualtat d’àmbit municipal que incideixi especialment a les escoles, una millora de la coordinació entre agents socials i Ajuntament, recuperar el Curcubeu i l’alfabetització en català per als nouvinguts. A més, es recullen propostes per donar suport a persones desnonades i un nou sistema de vals de compra d’aliments per a famílies amb dificultats econòmiques.

Sobre turisme i patrimoni, la candidatura de la CUP considera que «són una qüestió prioritària». Manel Martínez assenyalava que «mentre a la política convencional hi ha líders i persones que es mouen per ocupar un càrrec, aquí fem política de veritat, de base, sense cap lideratge, tots anem a una».

Martínez llistava diversos punts del programa com seguir potenciant la marca Montblanc Medieval i Montblanc Natura amb cura pel territori, habilitar un aparcament per a autocaravanes, la creació d’una agenda comarcal que aglutini tots els actes de la comarca, la creació de paquets turístics i un portal de venda com a centra del compra, un pla de senyalització turística o convertir les torres de titularitat municipal en apartaments a través de concurs públic entre empreses locals. Pel que fa a patrimoni, les propostes més destacades parlen de millorar la retolació dels monuments, instar la Generalitat a rehabilitar l’església de Sant Francesc, una il·luminació eficient dels monuments i una regulació de la retolació d’establiments amb el consens de totes les parts.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp