Ràdio Montblanc

La DO Conca de Barberà compleix 30 anys

L'entitat ho celebrarà al llarg de tot l'any 2016

La Denominació d’Origen Conca de Barberà està d’aniversari. El passat 19 de novembre es van complir trenta anys exactes de la seva fundació. Va ser l’any 1985 quan es creava el primer reglament de la DO Conca de Barberà i del Consell Regulador.

La DO de la comarca ja ha anunciat que l’any vinent organitzarà diverses activitats per celebrar els 30 anys de l’entitat. Aprofitant aquest aniversari i trajectòria, la DO Conca ha fet balanç. Actualment, la DO compta amb 5.300 hectàrees de vinyes i una producció mitjana de 204.000 hectalitres, dels quals 11.000 surten al mercat com a Conca de Barberà, i la resta és vi base cava i vi amb DO Catalunya. La producció es reparteix en un 62% de raïms blancs i un 38% de raïms negres.

Durant aquests anys, però, la principal feina de la DO ha estat posicionar els vins de la comarca al mercat vitivinícola, i ho han fet promocionant el trepat, la varietat autòctona de la comarca, com a tret distintiu dels vins negres i rosats de la comarca. De fet, aquesta aposta és una clara mostra de l’evolució que es viu a la comarca cap als vins d’autor amb la creació de cellers privats. I un exemple clar, n’és el naixement del Viver de Celleristes a Barberà de la Conca, una experiència pionera a l’Estat espanyol que dóna suport als joves elaboradors, i que han apostat pel trepat en els seus vins.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp