La DO Conca de Barberà estrena els Premis Sigillum

El nom i la imatge és obra de l'estudi creatiu i de disseny, de Montblanc, Crea2

El Consell Reguladors de la Denominació d’Origen Conca de Barberà renova el nom i la imatge del seu concurs de vins. El Concurs de Vins de la DO Conca de Barberà, que han estat un referent a la Denominació durant més de trenta anys, passaran a dir-se, des d’aquest any, Premis Sigillum.

El seu objectiu és promoure i reconèixer els esforços dels productors de vi, que treballen per oferir vins excepcionals, reflexe de l’autenticitat i el caràcter únic de la regió. Elisabet Sáez, secretaria de la DO Conca de Barberà ens ha explicat que feia anys que els cellers de la DO buscaven una imatge pròpia que representés el Concurs de Vins anual.

El Concurs serà a l’agost i l’entrega de Premis l’últim cap de setmana d’agost, a la Festa de la Verema.

El tast es durà a terme el 22 d’agost i l’entrega de premis el 26 d’agost, dins dels actes de la Festa de la Verema. Aquell dia es descobrirà el nou guardó dissenyat expressament per aquest Concurs.

Sis categories dels premis Sigillum:

Les categories en què poder participar els vins amb DO Conca de Barberà són:

  1. Vins blancs joves
  2. Vins blancs amb criança
  3. Vins rosats
  4. Vins negres joves
  5. Vins negres amb criança
  6. Vins negres de Trepat

El disseny de la imatge i la tria del nom és obra de l’estudi montblanquí, Crea2. L’elecció del nom fa tribut a la història i tradició de la comarca. Isaac Ballesté, dissenyador, ens ha explicat que s’han basat en un segell original del segle XV de la Comanda templera del castell de Barberà, on hi havia escrita la paraula llatina “Sigillum”. El significat del mot, segell, enriqueix la part gràfica de la imatge dels premis.

En l’àmbit gràfic, Crea2 ha redibuixat el que seria una creu templera i l’han simplicat.

El mot Sigillum ratifica la qualitat que representen els Premis de la DO Conca de Barberà

Els Premis Sigillum no són, només, una oportunitat per celebrar l’èxit dels productors de vi, sinó també per promoure la Denominació d’Origen Conca de Barberà i els seus vins en l’àmbit nacional i internacional. A més, els guardonats rebran un reconeixement destacat als canals de comunicació de la DO, així com en esdeveniments i fires relacionats amb el món del vi.

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on facebook