DO Conca de Barberà

La DO Conca de Barberà presenta a Barcelona el distintiu TRE PAT

Unes 300 persones van participar a l'acte celebrat al Palau Robert de la capital catalana

La DO Conca de Barberà va presentar, amb èxit, el distintiu TRE PAT aquest dilluns en un acte al Palau Robert de Barcelona. Unes 300 persones van participar a l’acte que va servir per presentar el segell que portaran els vins elaborats amb trepat, la varietat autòctona de la Conca de Barberà.

Una quinzena de cellers van presentar els seus vins elaborats amb trepat a sommeliers, enòlegs, prescriptors i aficionats al món del vi a Barcelona. Es tracta d’un nou esforç de la DO per promocionar la varietat pròpia de la comarca, amb la qual es poden elaborar vins negres, blancs i rosats. En total, els setze cellers que treballen amb aquesta varietat elaboren una trentena de referències i un total de 200.000 litres l’any.

La presidenta de la DO Conca de Barberà, Mariona Rendé, va destacar durant la seva intervenció “el trepat és una varietat única, però aquest distintiu ens ajudarà a identificar-la encara més”. El director de l’INCAVI, Salvador Puig, va destacar que “tothom que fa vi amb trepat fa el cim, i des de l’INCAVI hi hem apostat i ho continuarem fent”. A l’acte no hi van faltar autoritats comarcals, com els alcaldes de Montblanc i l’Espluga o representants polítics del Consell Comarcal.

El distintiu “TRE PAT” el portaran tots aquells vins monovarietals de trepats, és a dir, que estiguin elaborats amb un 85% o més amb aquesta varietat pròpia de la comarca.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp