DO Conca de Barberà

La DO Conca de Barberà tanca la verema amb una producció similar a la del 2017

Es manté la quantitat i la qualitat tot i alguns contratemps d'última hora, com una maduració sobtada i alguns problemes amb el cuc del raïm

Els cellers de la Conca de Barberà ja han acabat la verema i, malgrat les pluges dels darrers mesos i algunes malalties, la campanya acaba amb un balanç positiu. La Denominació d’Origen assegura que les xifres de producció se situen prop de les de l’any passat, arribant a un milió de quilos, i les previsions indiquen que la qualitat dels vins serà alta.

Les perspectives d’enguany eren bones, però ja sobre el terreny la verema va començar amb més dubtes dels que es tenien inicialment. En determinades zones, l’alta pluviometria va fer aflorar més fongs i la vinya va patir l’afectació del míldiu i cuc del raïm. A més a més, les pluges també van fer acte de presència durant la verema i, en aquestes dates, la humitat tampoc era bona perquè podia malmetre el raïm. Tot i això, en termes generals la presidenta de la DO Conca de Barberà, Mariona Rendé, ha expressat a l’EFMR que el raïm s’ha collit sa i la quantitat ha estat similar a la de l’any passat.

Tot i l’alta pluviometria, la vinya arrossega la sequera dels darrers anys i això ha fet que la producció se situï als nivells del 2017, quan va caure un 30% respecte a l’any anterior. La quantitat ha augmentat en varietats com la garnatxa negra i el samsó. El balanç no és homogeni al conjunt de la comarca perquè en alguns punts, com a la zona de Solivella i Sarral, les tempestes van tenir una major incidència a causa de la presència de calamarsa o pedra.

Una vegada acabada la verema, aquest cap de setmana diversos cellers de la DO Conca de Barberà posaran sobre la taula els primers vins de l’anyada, el vi novell. Concretament, serà aquest dissabte 17 de novembre a la Festa del Vi Novell, la cita que l’Institut Català del Vi i el Departament d’Agricultura organitzen al Palau Robert de Barcelona.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp