Ràdio Montblanc

La DO premia els millors vins i caves de l’any a la Conca de Barberà

La categoria de vins elaborats amb trepat, la més concorreguda

La DO Conca de Barberà ha entregat els premis als millors vins i caves de la comarca en la 28ena edició del concurs de la DO de la Conca. En total s’han reconegut els millors vins de les 11 categories del concurs. Un any més, la categoria més concorreguda ha estat la dels vins elaborats amb trepat, amb 12 referències presentades al Concurs.

El celler Cara Nord va se un dels guanyadors del concurs d’enguany, emportant-se el premi al millor vi blanc jove i també pel millor vi negre fermentat i/o criat en bóta. També el celler Carles Andreu va recollir dos premis en la categoria de caves: el de millor cava rosat, i el de millor cava brut nature.

Pel que fa a la categoria estrella del certamen, la del vi negre trepat, el premi el va recollir el celler Round Village, ubicat al viver de celleristes de Barberà, amb el seu Mas de la Pansa trepat 2016. Els altres primers premis van ser per Portell rosat trepat 2017 de Vinícola de Sarral, com a millor vi rosat jove; el celler Marta Pedra amb Negre de Folls garnatxa/ull de llebre trepat 2017, millor vi negre jove; el millor vi negre criat en bóta per Partida dels Jueus Merlot 2014 del celler Cal Gasset; el celler Mas Foraster amb Josep Foraster selecció cabernet sauvignon/garnatxa 2011, millor vi negre reserva i el millor blanc fermentat i/o criat en bóta va ser Muntanyes de Prades chardonnay 2015 de Molí dels Capellans del Viver Vitivinícol. El millor cava brut va ser per Agrícola de Barberà amb Castell de la Comanda reserva macabeu/parellada.

La DO Conca també va voler reconèixer amb una placa commemorativa el centenari de Cellers Domenys, també establert a diversos cellers i cooperatives de la comarca.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp