La Festa de la Verema 2022 té la voluntat de ser un esdeveniment de referència en el sector

La 51a edició de la Festa de la Verema DO Conca de Barberà se celebrarà del 26 al 28 d'agost

Aquest matí s’ha presentat la Festa de la Verema 2022, un esdeveniment promogut per la DO Conca de Barberà i l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí. Un total d’onze cellers participaran a la Festa, una trobada en què el vi tornarà a ser el protagonista dels carrers de l’Espluga, durant els tres dies de finals d’agost. Aquesta edició tornarà a recuperar el seu format habitual, després dels dos anys de pandèmia anteriors.
La tradicional mostra de vins, caves i productes de proximitat tornaran a emplaçar-se a la Plaça Montserrat Canal i, enguany, no caldrà inscripció prèvia per a l’assistència.

Laura Poblet, regidora de Turisme, Comunicació i Transparència de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí ens ho explica:


Ja fa unes quantes edicions que, tant el consistori de l’Espluga com la DO Conca de Barberà tenen la clara voluntat de projectar l’esdeveniment i donar-li ressò. Així, a banda de continuar promovent les activitats populars i tradicionals pel públic local, la Festa de la Verema 2022 també ha programat tot un seguit d’activitats pensades per a un públic més especialitzat.
Ens ho explica la regidora:


A l’acte també hi ha assistit Bernat Andreu, en representació de la DO Conca de Barberà. Andreu també ha volgut destacar la feina feta, en els darrers anys, per tal de convertir la Festa de la Verema de l’Espluga en un referent:

Novetats d’enguany
Com ja ha passat en d’altres edicions, el Museu de la Vida Rural acollirà diversos actes de la festa de la verema. És el cas del tast-maridatge, el divendres 26. Un acte presentat pel sommelier Ramon Roset, en què es presentaran alguns dels millors vins DO Conca de Barberà i seran maridats amb diferents xocolates. O el 7è Brinda’m Bacus, un sopar-maridatge amb una selecció de sis vins i caves DO Conca de Barberà, acompanyats de sis tapes.

La cara B de la DO Conca de Barberà
L’associació Conca 5.1 serà l’encarregada de donar a conèixer alguns dels vins més desconeguts i amb característiques més especials de la DO de la comarca. Així, s’oferirà un tast de vins amb acompanyament musical de vinils.

Per als més joves: Tast Sub-25
Els joves i les joves d’entre 18 i 25 anys també estan contemplats en la programació d’enguany. Així, els organitzadors han creat el Tast-Sub 25, a càrrec de Jordi Roig i Kepa Martínez, els quals serviran “combinats de vi” (còctels fets amb vi).

Una festa per a petits i grans
La programació d’enguany inclou activitats per a tots els públics, i, tot i que no hi haurà l’espectacle infantil com a tal, al recinte firal hi haurà dues activitats familiars. Seran el taller Pintem amb vi, a càrrec de Marta Arañó, i un taller de bombolles organitzat per la companyia Marieta Voltereta.

Vi i molta música, cultura i esport
A banda del vi, que és el protagonista principal de la festa, la Festa de la Verema 2022 també inclou diferents propostes musicals, culturals i esportives.
Així, el dia 25, el músic de Solsona, Roger Mas, oferirà un concert al Museu de Vida Rural, moment que coincidirà amb el tancament de la 10a edició del festival RUSC.
El dia 27, al recinte firal, hi haurà un concert itinerant amb el grup Swing Engine Musica, seguit per La Ludwig Band, considerats el millor disc de l’any, segons els Premis Enderrock 2021.
Per acabar, diumenge al vespre, els Leitmotiv tancaran la festa amb el seu jazz i versions revival.

Hi haurà també una exposició homenatge a la terra i la pagesia, amb fotografies a vista de dron fetes per Sara Boldú. Seran exposades al vestíbul del Teatre del Casal.
A més, dissabte 27, es projectarà la pel·lícula L’âge d’or, de Jean-Baptiste, a càrrec de Most Festival i del Museu de Vida Rural.

També tindrà lloc caminada guiada entre vinyes, que enguany arriba a la sisena edició. La proposta serà a càrrec de Drac Actiu. Hi haurà dos recorreguts: un de curt (d’entre 4 i 6 km) i un de llarg (d’entre 10 i 12 km).

4 actes amb inscripció prèvia
Tot i que les restriccions que la Fira va incorporar l’any passat, fruit de la COVID-19, enguany no n’hi haurà, però sí que hi ha 4 actes en què caldrà preinscripció i el seu aforament serà limitat. Seràn les activitats del Maridatge (al Museu Vida Rural), del Tast Sub-25, del sopar Brinda’m Bacus i de la Caminada.

El programa no serà imprès: serà en línia i es podrà veure, escanejant el codi QR dels cartells o en aquest enllaç: https://tuit.cat/huDcG

Festa de la Verema 2022
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp