Ràdio Montblanc

La Festa de la Verema de l’Espluga es vol reinventar de cara al seu 50è aniversari

Enguany, que serà la 49ena edició, tindrà lloc del 23 al 25 d'agost

L’Espluga de Francolí ja té a punt el programa d’actes de la 49ena edició de la Festa de la Verema, que tindrà lloc del 23 al 25 d’agost. Un total d’11 cellers de la DO Conca de Barberà i 11 estands d’alimentació participaran d’aquesta edició “de traspàs”. Així ho ha definit el nou equip de govern de l’Ajuntament de l’Espluga, que espera poder introduir canvis l’any vinent, quan la festa celebrarà el seu cinquantè aniversari.

Els actes de la Festa de la Verema arrencaran el dijous 22 d’agost quan tindrà lloc un tast de vins per a joves d’entre 18 i 25 anys, amb l’objectiu d’introduir-los en el món del vi. L’endemà, divendres, tindrà lloc un maridatge de vins i formatge i a la nit la sisena edició del Brinda’m Baccus.

El cap de setmana del 24 i 25 d’agost, la plaça Montserrat Canals tornarà a acollir la festa, on els cellers oferiran els seus vins i també es podran tastar productes i plats elaborats a l’Espluga. La inauguració es farà a les 7 de la tarda del dissabte 24, quan també es farà la piada i l’obtenció del primer most de la collita 2019. S’han programat actuacions musicals amb Cesc Freixas i Victor Nin i també del grup SoMMeliers. Es farà una caminada entre vinyes a càrrec de Drac Actiu, la cursa de portadores que organitza Auvënguen, un espectacle infantil o un concurs amateur de tast per parelles. Alguns dels actes tindran lloc al Museu de la Vida Rural, que també col·labora amb l’organització de la festa.

La regidora de turisme, Laura Poblet, ha destacat que “aquesta serà una edició de traspàs, ja que mantenim l’estructura i l’essència dels darrers anys, però amb la DO ja hem parlat de poder revalorar algunes coses. Per exemple, ens agradaria que hi hagi activitats més didàctiques sobre la cultura del vi o espais on els cellers puguin presentar i explicar la feina que fan”.

S’espera una bona verema
La Festa de la Verema se celebrarà unes setmanes abans de l’inici de la verema d’aquest 2019. Si bé hi ha algunes varietats que es podran començar a veremar a finals d’agost, el gruix de la verema començarà a principis de setembre. “Sembla que tindrem una verema molt plàcida. Quantitativament esperem estar enguany per sobre de la mitja”, ha explicat el president de la DO Conca, Bernat Andreu.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp