La Festa de la Verema entrega els premis SIGILLUM als millors vins DO Conca de Barberà

És la 31a edició dels premis, que enguany han estrenat nou nom

En el marc de la Festa de la Verema de l’Espluga de Francolí, aquest dissabte 26 d’agost es van entregar els premis SIGILLUM als millors vins de la DO Conca de Barberà amb sis categories participants: blancs joves, blancs amb criança, rosats, negres joves, negres amb criança i monovarietal de trepat.

És la 32a edició dels premis, enguany amb la novetat del canvi de nom del certamen. Els premis passen a dir-se ‘Premis Sigillum’, un canvi que reflecteix “la nostra dedicació contínua a l’excel·lència i el nostre compromís amb el reconeixement dels millors vins de la zona”, asseguren des de la DO Conca.

L’elecció del nou nom, Premis Sigillum, és un tribut a la història i la tradició de la Denominació. En llatí, “Sigillum” significa “segell” o “distintiu”, un fet que, asseguren, “captura l’essència dels nostres premis, que representen el segell de qualitat i excel·lència als vins de la Denominació Conca de Barberà”.

Enguany, el tast dels vins es va fer el dimarts 22 al matí al restaurant ForEvents, on 16 enòlegs van tastar i qualificar més de 35 vins de la comarca per puntuar-los segons les seves qualitats. Les qualitats a tenir en compte passaven per vista, gust i olfacte de cada vi.

Es va començar amb els blancs joves, i es va acabar amb la monovarietal de trepat.

L’acte d’entrega de premis va anar a càrrec del periodista Vicent Sanchis. Tot seguit, el pregó de l’inici de Festa de la Verema va anar a càrrec de Carles Andreu, fundador i propietari del celler Carles Andreu de la DO Conca de Barberà.

Els guardons van ser lliurtar per diferents representats de les diferents institucions, entre ells Josep M. Vidal, alcalde de l’Espluga de Francolí, Ricard Sebastià, President de la DO Conca de Barberà. També, Joan Canela, president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Carme Ferrer, diputada a la Diputació de Tarragona, Glòria Tibaudirectora dels Serveis Territorials d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a Tarragona i Alba Balcells, directora d’ INCAVI.

Els guanyadors d’aquest 32è concurs de vins DO Conca de Barberà han estat:

BLANCS JOVES

Medalla d’or: Llum de Vi Blanc 2020 de Cal Gasset.

Medalla de plata: La Nimfa 2022, del celler Rendé Masdeu

Medalla de bronze: Castell de la Comanda 2022, Castell d’Or

BLANCS AMB CRIANÇA

Medalla d’or: Abadia de Poblet 2019, Abadia de Poblet

Medalla de plata: Genuïna 2022, del celler Rendé Masdeu

Medalla de bronze : Poal 2020, del celler Gerida Viticultors

VINS ROSATS

Medalla d’or: Cara Nord Trepat 2022, del celler Cara Nord

Medalla de plata: Portell Trepat 2022, Vinícola de Sarral

Medalla de bronze: Abadia de Poblet 2021, Abadia de Poblet

VINS NEGRES JOVES

Medalla d’or:  Tres Priors 2022, de Bodegas 1898

Medalla de plata: Inquiet 2022, del celler Rendé Masdeu.

Medalla de bronze: El Sirà de les Casetes, de Vins Petxina

NEGRES AMB CRIANÇA 

Medalla d’or: Cara Nord Garnatxa Negre 2022, del celler Cara Nord

Medalla de plata: Cara Nord Negre 2020, del celler Cara Nord

Medalla de bronze: Josep Foraster Criança 2021, del celler Mas Foraster

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on facebook