La FestaLlibre arrenca els actes de la Tardor Cultural de Montblanc

La festa del llibre, que organitza l'Escarritx, tindrà lloc aquest cap de setmana

Montblanc ha preparat una nova edició de la Tardor Cultural, un programa d’actes que agrupa les activitats que se celebren a la vila les properes setmanes, del 28 d’octubre al 6 de novembre.

L’estrena serà aquest cap de setmana amb la XIII edició de la FestaLlibre, que organitza l’Associació Literària l’Escarritx. La festa posa en valor el llibre i el paper que juguen les petites editorials per garantir la publicació de llibres de gèneres ben diversos. Els actes arrencaran divendres 28 d’octubre amb l’entrega dels premis del XI Certamen de Tardor. Durant l’acte, també es farà un reconeixement a la professora i escriptora de Blancafort, Dolors Sanahuja i es presentarà el llibre ‘Els monuments de la Conca de Barberà’, un recull de relats i poemes guanyadors del X Certamen de Tardor. Els actes s’allargaran fins al diumenge dia 30.

La FestaLlibre inclou la Fira d’Editorials i Llibreries a la plaça de Sant Miquel el dissabte de 10 del matí a 7 de la tarda o un el taller de lettering, així com la presentació d’un conte en xipella o la del llibre de Sergi Belbel “Morir-ne disset”. També inclou la presentació del poemari “Anells d’Espernallac” de Judit Queralt Farré. Dissabte també es farà una ruta literària per Montblanc, un vermut literari o la trobada d’intercanvi de punts de llibre.

Aquest dissabte, la Precastanyada

També aquest dissabte es celebrarà la Precastanyada, amb venda de castanyes, la tarda d’inflables, que tindrà lloc a Sant Francesc o l’accés al pas de ronda de la muralla de Sant Francesc, previst també per dissabte a partir de les set de la tarda. En el marc de la Precastanyada també tindrà lloc, a partir de divendres i fins dilluns, “Z” Passatge del Terror, una experiència terrorífica a l’església de Sant Francesc que organitzen els Dimonis de Montblanc. Diumenge també hi haurà un concert a càrrec del duet Re-Corda a la sala d’actes del Museu Comarcal.

Així mateix, durant els mesos d’octubre i novembre, cada cap de setmana es podrà visitar al Museu del Pessebre de Catalunya l’Exposició de Pessebres i Playmobils, entre d’altres activitats, sota la coordinació de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Montblanc.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp