Josep Ardila

La fibra òptica arribarà a les llars de Montblanc durant aquest any

L'Ajuntament de Montblanc, que ho considera un "èxit", supervisarà l'estesa del cablejat

La fibra òptica arribarà a les llars de Montblanc al llarg d’aquest any. Així ho ha anunciat aquest dilluns l’Ajuntament de Montblanc, que ho considera “un gran èxit” tenint en compte la població del municipi. Telefònica començarà a fer el desplegament de la xarxa de fibra òptica al llarg de les properes setmanes i s’espera que en uns tres mesos estigui tot el cablejat fet i pugui arribar a les cases al setembre. De fet, aquest mateix dilluns la junta de govern local hi donarà el vist-i-plau.

L’empresa oferirà el servei a les llars que vulguin aquesta infraestructura un cop estigui fet tot el desplegament. La fibra òptica ha estat una aposta estratègica de l’Ajuntament de Montblanc els darrers anys. De fet, fa una desena d’anys que els edificis municipals estan connectat a través d’una xarxa pròpia de fibra òptica. Actualment hi ha deu quilòmetres de cablejat i setze quilòmetres de canalització, que s’intentaran aprofitar ara pel desplegament de la fibra a les llars.

En una primera fase, la fibra òptica arribarà a uns 3.000 habitatges del municipi, i a la segona fase s’espera que pugui arribar també als polígons industrials. L’arribada de la fibra òptica a les llars suposarà multiplicar per deu la velocitat actual, que passarà d’entre 10 i 20 a 300 megues. El desplegament el farà ara Telefònica i quan es liberalitzi el mercat el cablejat el podran utilitzar altres companyies. El cablejat, amb un diàmetre molt més petit que l’actual, resseguirà el drenat de cables de coure que hi ha ara i que amb els anys s’aniran quedant obsolet i desapareixerà.

“L’ajuntament farà un paper de controlador i col·laborarà amb el desplegament de la xarxa, sobretot per evitar al màxim els drenats aeris al centre històric”, ha explicat el primer tinent d’alcaldes i regidor de serveis, Francesc Benet, que ha afegit que “intentarem soterrar el màxim de cables possibles, som un poble turístic , però també hem de poder gaudir d’aquesta tecnologia”. “Montblanc farà de capital de comarca, ja que s’està treballant en un projecte per fer arribar la fibra a altres municipis de la Conca de Barberà”, ha destacat Benet. De fet, més enllà de Montblanc, també Santa Coloma forma part d’aquest programa de desplegament de la fibra òptica, per ja serà l’any 2017. A les pedanies de Montblanc serà complicat que pugui arribar la fibra òptica, però l’Ajuntament treballarà per garantir la seva connectivitat.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp