Joan López

La FIC abandona el govern d’unitat a l’Ajuntament de Montblanc

El seu portaveu assegura que és "antinatural" continuar un cop s'han convocat les eleccions

La FiC abandona el govern d’unitat a l’Ajuntament de Montblanc. El seu portaveu, Toni Gutiérrez, ha explicat en declaracions a Ràdio Montblanc i laConcaDiari.cat que «continuar amb el govern d’unitat quan ja s’han convocat les eleccions municipals és antinatural».

Creu que el govern de concentració ha arribat a la seva fi. «Hem fet el més important que és aprovar els pressupostos, ara cadascú ha d’ocupar el seu espai, crec que és el més natural», ha dit Gutiérrez. Ha afegit que «el govern d’unitat ha estat una experiència molt bona i positiva, però ara s’obre una altra etapa».

El portaveu de la FiC també ha destacat que estan treballant per fer una candidatura de cara a les eleccions i ha confirmat que també han estat en converses amb ERC per participar a la ja descartada llista unitària. «Des d’Esquerra ens van proposar fer aquesta llista unitària, però he vist que certament mai hi ha hagut la voluntat clara de que això fos una realitat», i afegeix que «mai ha vist que fos una proposta sòlida i creïble, crec que ha sigut més una cosa de cara a la galeria, jo ja intuïa que això seria una cosa molt complicada».

L’alcalde, Josep Andreu,li ha volgut treure importància i ha assegurat que «està en el seu dret de fer-ho, jo només li vull agrair la feina que ha fet durant aquests mesos».

Andreu ha destacat que troba «normal» que quan es convoquen les eleccions, cada partit pugui fer el seu paper i assegura que de moment cap altre partit li ha comunitat la voluntat d’abandonar l’equip de govern.

Amb la sortida de la FiC del govern, es trenca la unitat de tretze regidors al consistori montblanquí quan encara no s’ha acabat la legislatura.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp