Oficina de Turisme

La fira Safrània es transforma en una programació d’activitats gastronòmiques durant tot l’any

#Safrània365 tacarà el calendari d'accions diverses. La primera serà una vermutada popular

Montblanc transformarà la fira gastronòmica Safrània, que es feia al novembre, en un programa d’activitats que s’allargarà durant tot l’any. Sota el nom #Safrània365, l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament vol tacar la seva programació actual de petites accions amb la gastronomia, els vins i els productes de proximitat com a protagonistes, com ja es feia durant la fira.

Després de trobar-se amb els agents implicats en la fira, que s’ha celebrat durant 10 anys, es va acordar deixar enrere el format actual concentrat en un cap de setmana per passar a omplir el calendari d’accions diverses. Es confeccionarà un calendari d’activitats vinculades als productes del territori i adreçats al públic que ja coneixia Safrània, majoritàriament de proximitat, especialment del Camp de Tarragona i de l’àrea metropolitana de Barcelona. “Per dir-ho d’alguna manera, el que hem fet a sigut fer a bocins la fira i repartir-la en diverses activitats durant tot l’any, ara Safrània necessitava un canvi”, explica la regidora de turisme, Ariadna Ferrer, que afegeix que “l’objectiu és aprofitar moments de l’any que ve molta gent a Montblanc i no al revès”.

Les propostes que es programaran seran similars a les que ja es feien a la fira: presentacions de productes, maridatges, demostracions de cuina, mercat de productes de proximitat, activitats culturals, etc.

I per començar es donarà continuïtat a la Vermutada Popular que arriba a la tercera edició i tindrà lloc els migdies del 31 de març i de l’1 d’abril, dissabte i diumenge de Pasqua, aprofitant la intensa afluència de visitants a Montblanc durant la Setmana Santa. “Hem aprofitat una activitat ja consolidada a Safrània en les últimes edicions i la portem a un cap de setmana, per Setmana Santa, quan s’espera que vingui molta gent a la vila”, explica el tècnic de turisme, Quim Queralt.

El lloc escollit és la plaça de davant del celler modernista, un espai ampli on s’ubicarà us escenari, diversos stands i botes on poder fer còmodament les degustacions.

Hi prendran part elaboradors de vermuts i se’n podran degustar de diversos tipus, acompanyats de productes de cansaladeria, patates fregides,.. Els dos dies hi haurà musica durant les tres hores que està previst que duri cada sessió. L’acció s’ha organitzat en col·laboració amb La Conca 5.1 que ja s’encarregà de coordinar les vermutades de 2016 i 2017.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp