RM

La Fundació Sant Fructuós confirma la compra del quarter de la Guàrdia Civil

L'adquisició del solar servirà per ampliar l'escola Mare de Déu de la Serra

La Fundació Sant Fructuós, que gestiona les Escoles Diocesanes de Tarragona, ha confirmat la compra del terreny de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil de Montblanc, segons ha avançat aquest dilluns laConcaDiari.cat.

La fundació, vinculada a l’Arquebisbat de Tarragona, ha comprat l’immoble amb l’objectiu d’ampliar el col·legi Mare de Déu de la Serra i Tilmar. De fet, ja fa anys que s’hi havien mostrat interessats en la compra de l’espai. Concretament, des del 2013, quan va sortir a subhasta pel Ministeri de Defensa.

En un comunicat fet públic, la fundació ha confirmat la compra del solar, on hi ha el quarter, que haurien de tirar a terra pel seu mal estat de conservació.

El Ministeri però, ja va confirmar a laConcaDiari.cat l’abril de 2014, que l’operació de compra-venda amb la Fundació Sant Fructuós arribaria a bon port. Fonts consultades per aquest diari apunten que el preu que podria haver pagat la Fundació no superaria en cap cas els 100.000 euros, una xifra que s’allunya dels més de 186.000 euros que el Ministeri fixava a la primera subhasta.

Francesc Ortiz, director de la Fundació Sant Fructuós, ja havia explicitat l’interés de la institució per adquirir aquest espai en diverses ocasions i també havia manifestat que els preus que havia fixat inicialment eren alts. Ortiz precisava que s’havia de concebre la finca com un solar sense comptar amb l’edifici que, pel seu estat, s’hauria d’enderrocar.

El quarter, una finca d’uns mil metres quadrats amb diversos habitatges, està ubicat a l’antiga carretera de Reus i està construit sobre un sòl que està classificat com a zona d’equipaments.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp