Ràdio Montblanc

La Generalitat demana a l’Ajuntament de Montblanc que recuperi la imatge original de la façana del Celler Cooperatiu

Fa 10 anys, els llavors propietaris de l'edifici van treure tot l'arrebossat de la façana i Cultura considera que l'obra de Cèsar Martinell ha estat modificada

El Departament de Cultura de la Generalitat ha demanat a l’Ajuntament de Montblanc que recuperi la imatge original de la façana principal del Celler Cooperatiu del municipi. Es tracta d’un immoble declarat com a Bé Cultural d’Interès Local i, des del 2011, és propietat municipal.

La façana del celler cooperatiu de Montblanc és obra de l’arquitecte Cèsar Martinell i originalment estava arrebossada. Però fa aproximadament 10 anys, la cooperativa, que en aquell moment era la propietària, va retirar tot l’arrebossat i va deixar a la vista la maçoneria.

Arran d’aquests fets, el montblanquí Àlex Rebollo va elaborar un informe, en el qual considera que la retirada de l’arrebossat, ha canviat radicalment la fisonomia de l’edifici i el valor simbòlic que l’artista li va donar. Així que Rebollo creu que l’actuació contravé la voluntat de Cèsar Martinell.

Per tot plegat, Rebollo va demanar que caldria valorar la possibilitat d’intentar revertir la intervenció per garantir l’aspecte original de la façana principal del Celler cooperatiu de Montblanc.

Aquest informe es va fer arribar tant a l’Ajuntament de Montblanc com als Serveis Territorials de Cultura. Àlex Rebollo diu no haver rebut cap resposta per part de l’Ajuntament.

Els Serveis Territorials de Cultura, en canvi, el 12 de novembre es van pronunciar i van informar que consideren que l’obra de Cèsar Martinell ha estat modificada i és per això que es demana a l’Ajuntament de Montblanc que es restauri la imatge original.

Des del consistori montblanquí no s’han volgut fer declaracions, però l’alcalde, Josep Andreu, tot i que la competència seria municipal, remarca que la modificació no la va fer l’Ajuntament, i apunta que hi ha altres prioritats patrimonials a la Vila Ducal, com la teulada de Sant Francesc.

El celler cooperatiu és un edifici protegit, declarat Bé Cultural d’Interès Local. L’Ajuntament el va comprar l’any 2011.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp