Ràdio Montblanc

La Guia Peñin tasta els vins de la DO Conca per l’edició 2019

Un catador de la guia ha estat aquest dimecres a Montblanc

Un enòleg de la Guia Peñín és aquest dimecres a Montblanc per tastar els vins de la DO Conca de Barberà. Tastarà fins a 67 referències de cellers de la comarca, entre blancs, negres i rosats. En concret, en tastarà 41 de negres, 19 blancs i 7 rosats. La cata d’avui determinarà la posició de cada un dels vins a aquesta guia, una de les més prestigioses del món del vi.

El catador de la Guia Peñín i responsable de l’escola de cata, Juan Luís Morales, és qui s’ha desplaçat fins a Montblanc i ha tastat els vins a les instal·lacions de la DO, a la torre del Portal de Sant Antoni. Morales ha destacat que “és el meu primer any aquí però la Conca ja fa anys que apareix a la guia, i ens trobem amb molts vins de trepat molt ben elaborats”. Morales també destaca que “treballem de manera positiva perquè ajudem als cellers a posicionar els seus vins”. Ha destacat que “avui tastem tots els vins i valorem diversos aspectes, i això serà el que apareixerà després a la guia”.

Els cellers són els que escullen quins vins volen presentar a la cata perquè apareguin a la guia. Molts d’ells han aportat el trepat com a vi més destacat, la varitetat pròpia de la comarca. Els vins que s’han tastat aquest dimarts són els que apareixeran a la guia Peñín del 2019. A l’edició d’aquest 2018 fins a 20 referències de la comarca van aconseguir situar-se per sobre dels 90 punts, un fet que els converteix en vins excel·lents, segons aquesta prestigiosa guia.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp