Ràdio Montblanc

La Jornades Europees de Patrimoni arriben un any més a la Conca

De l'11 al 13 d'octubre s'han programat diverses activitats

La Conca celebrarà, de l’11 a 13 d’octubre, les Jornades Europees de a Patrimoni de Catalunya amb diverses activitats a Montblanc, l’Espluga de Francolí, Santa Coloma de Queralt i Pontils.

A Montblanc, l’església de Santa Maria obrirà les seves portes i oferirà una visita guiada el 12 d’octubre a les 12 del migdia. El Consell Comarcal, d’altra banda, ha organitzat una visita per tres espais de la Guerra Civil a la Conca, amb motiu del vuitantè aniversari del final del conflicte. Concretament, es visitarà l’antiga presó comarcal de Montblanc (actualment seu del Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre). En aquell espai es recordarà especialment dos fets destacats que van tenir lloc els primers dies de la Guerra com van ser l’empresonament i mort del bisbe Borràs i la detenció i posterior alliberament del cardenal Vidal i Barraquer de la presó de Montblanc.

Posteriorment, a la plaça de l’1 d’Octubre, on hi ha el monument a mossèn Pau Queralt, s’exposarà la biografia d’aquest clergue i home de cultura montblanquí que va ser assassinat també els primers dies de la Guerra.

Per últim, els participants es desplaçaran fins a l’Espluga de Francolí , on es visitarà l’antic balneari Vil·la Engràcia (avui alberg Jaume I), que durant el conflicte va ser habilitat com a hospital de campanya i va acollir, l’any 1938, l’acte de comiat oficial de les Brigades Internacionals.

A l’Espluga de Francolí, d’altra banda, el Museu de la Fassina Balanyà oferirà la visita gratuïta els dies 12 i 13 d’octubre de 2019. Santa Coloma de Queralt obrirà els portals, el nucli històric queda emmarcat en l’antiga muralla medieval, de la qual actualment només en trobem restes als seus portals. A Pontils hi haurà una visita guiada al santuari de Sant Magí de la Brufaganya durant els tres dies a les 12.00 hores.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp