Joan López

La moció de la CUP sobre els herbicides tòxics prospera per unanimitat

Els cupaires han treballat conjuntament amb l'equip de govern per eliminar aquests productes de la jardineria municipal

El ple de l’Ajuntament de Montblanc va aprovar per unanimitat aquest dimecres la moció de la CUP que demanava deixar d’utilitzar glifosats, un tipus d’herbicida tòxic que molts organismes han qualificat de perjudicial per la salut.

La CUP va presentar aquesta moció fa uns mesos, però llavors van decidir retirar-la ja que no hauria prosperat. Llavors es van comprometre a treballar conjuntament amb el govern municipal per poder posar en marxa aquesta mesura. El text aprovat aquest dimecres és més progressiu, i incorpora també altres mesures, com l’eliminació de tòxics en els productes de neteja que utilitza l’Ajuntament.

Durant els darrers mesos, la CUP i Agrupament Catalanista han treballat conjuntament amb els serveis de Brigada i jardineria per poder dur a terme aquest canvi. Els dos partits es van felicitar mútuament per la feina feta. Una felicitació que també els feien arribar la FIC i el PDeCAT, que també van votar a favor de la moció.

El primer tinent d’alcalde i regidor de serveis, Francesc Benet, assegurava que “l’anterior moció era molt més dràstica, ara hem treballant conjuntament i el resultat ha estat excel·lent. Ara la moció és molt més progressiva i la podrem aplicar molt millor”. Benet, a més, va apuntar que l’Ajuntament ja no disposa de cap producte tòxic, ja que ha acabat l’estoc i no en tornarà a comprar. A més, la moció aprovada és més ambiciosa, i també inclou retirar els tòxics dels productes de neteja o de la piscina municipal.

Des de la CUP, Laura Aluja, recordava que trobava a faltar una partida per la compra de nova maquinària necessària per aplicar els nous productes i apuntava que esperava que s’inclogués en una modificació de crèdit.

Altres mocions
El ple de l’Ajuntament també va debatre altres mocions aquest passat dimecres. D’entrada, es va aprovar per unanimitat una moció presentada per tots els grups municipals sobre els beneficis fiscals en l’IBI de les autopistes de peatge. En l’esmentada moció es dóna compliment a la finalització del benefici fiscal que gaudeixen les autopistes encarregant als serveis de gestió tributària responsables del padró de l’IBI que facin les gestions i actuacions necessàries per a garantir el cobrament del 100% de la quota de l’IBI a l’empresa concessionària.

La CUP també va presentar una moció per a sol·licitar als propietaris corresponents el pagament de l’IBI per als edificis d’ús religiós. La moció no va prosperar, i només va obtenir els vots a favor dels cupaires. L’equip de govern i la FIC hi van votar en contra, mentre que el PDeCAT s’hi va abstenir.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp