La Nit 5.1 tornarà a Barberà de la Conca, aquest estiu

Es celebrarà els propers dies 21 i 22 de juliol

La Conca 5.1 organitza, per vuitè any consecutiu, la Nit 5.1 que té lloc al castell templer de Barberà de la Conca. Segons l’organització, ja és una cita consolidada i, per això, es mantindran les dues nits, iniciades fa dues edicions, per la bona acollida que van tenir per part del públic.

La Nit 5.1 té el suport de l’Ajuntament del municipi i del Consell Comarcal de la Conca de Barberà. Segons l’alcalde de Barberà, Marc Rovira, “Barberà de la Conca és el poble de la comarca que més enllà de les Festes Major és l’únic que compta amb dues propostes culturals i gastronòmiques úniques i d’alt nivell com són la Festa del Trepat i la mateixa Nit 5.1”.

Música, monòlegs, vi i gastronomia local

Leandre Romeu Serra, coordinador de La Conca 5.1 ens explica el programa que han preparat per a l’edició d’aquest juliol:

El cartell cultural d’aquesta edició comptarà amb 18 artistes; 10 musicals i 8 monologuistes

La música i els monòlegs configuren les dues grans parts de l’acte. La part musical tindrà la participació de Pol Batlle amb Rita Payés, Joan Miquel Oliver, Jazzwoman, Júlia Colom, Pupil·les, Angeladorrrm, Al·lèrgiques al Pol·len, Moli, Dijei Luna i Dj Titi. Pel que fa als monòlegs hi participaran Tomàs Fuentes, Yael Brusca, Andrés Fajngold, Mockudrames, Gemma Ortis, Mars Llinars, Júlia Vila i Modgi.
Més endavant es donarà a conèixer també la proposta vitivinícola i de gastronomia que acompanyarà aquesta proposta cultural. Un espai, el gastronòmic que com cada any també tindrà un paper important i principal en el recinte del Castell.

El cartell d’enguany és obra de l’artista reusenca Alina Ballester.

Ballester ha comentat que ha volgut reflectir en el cartell diversos aspectes que formen part de la festa com el vi, la gastronomia, els artistes musicals, etc. A partir de la imatge d’una ampolla de vi que conté els diversos elements que configuren La Nit 5.1. Així com elements característics del poble de Barberà de la Conca com la silueta de l’església. També hi tenen lloc els conreus i la vegetació que envolta l’edifici del Castell. Igualment ha destacat els colors escollits; un fons negre de base per
tal de fer destacar els colors dels elements i dels noms dels artistes i les figures artístiques creades.

L’organització fa una crida a la participació i a l’assistència ciutadana per tal de consolidar aquest focus cultural autogestionat, amb un cartell diferent dels de la major part del panorama català, i que no compta amb cap patrocinador privat al darrere.

Els abonaments pels dos dies ja estan a la venda a: https://www.ticketic.org/ca/entrades/la-nit-5-1-2023i a la web de La Conca 5.1. Properament, sortiran a la venda les entrades individuals per dies.

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on facebook