Ràdio Montblanc

La paròdia sobre la ‘Legió Espanyola’ de la colla Embragània guanya el primer premi del Carnaval

La disfressa de la colla ha tingut un gran ressò als mitjans de comunicació i a les xarxes socials

La paròdia sobre La legió espanyola de la colla ‘Embragània’ es va emportar dissabte el primer premi del Carnaval de Montblanc en la categoria de carrosses. La colla, amb més de 50 membres, va recrear La Legió Espanyola, i fins i tot va construir un gran carro de combat que portava una inscripció que feia referència a l’article 155. El realisme de la posada en escena va crear polèmica a les xarxes socials, quan molta gent va pensar que era un homenatge i no una paròdia.

Durant el recorregut, el membres de la colla fins i tot van cantar ‘El novio de la muerte’, recordant la processó del Cristo de la Buena Muerte de Mena, a Màlaga, on els legionaris canten aquesta cançó. La colla anava vestida de legionaris però amb llacets gros, i portaven banderes espanyoles, un parapent, un sidecar i fins tot la cabra de la legió.

La recreació de la legió espanyola ha tingut una gran repercussió a diversos mitjans de comunicació com TV3, La Vanguardia o l’ABC, i a través de les xarxes socials també ha tingut un gran ressò. De fet, el vídeo on fan el rinden a la plaça Major acumula més d’11.000 visualitzacions a Facebook. Es van emportar el primer premi de carrosses valorat en 1.000 euros i també van aconseguir el premi de 300 euros d’Aviram Moix a la desfilada més original a Sant Francesc, un cop acabada la rua.

Altres premis
Una vintena de colles, entra carrosses i comparses, van desfilar dissabte a la tarda a la gran rua de Carnaval de Montblanc. La colla ‘Pintavides’, que recreava diversos pintors i expressions artístiques, va aconseguir el segon premi de la categoria de carrosses.

Pel que fa a la categoria de comparses, la colla ‘Firània’, que va recrear una fira amb els cotxes de xoc o el tren de la bruixa, va aconseguir el primer premi, valorat en 500 euros. També van aconseguir el premi de 150 € de G-Perruquers per la desfilada que van realitzar a Sant Francesc.

La plaça de Sant Francesc es va omplir enguany per veure la ronda de lluïment de totes les colles, que va servir per posar punt i final a la rua. Després, moltes de les colles van participar al sopar de carnaval que va tenir lloc al pavelló del Casal Montblanquí.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp