Montse Plana

La parròquia de Santa Maria posa en marxa un nou model de sosteniment econòmic basat en el micromecenatge

El plebà Simó Gras vol superar les tradicionals col·lectes i passar a un model que permeti assegurar el futur econòmic de la parròquia

La parròquia de Santa Maria de Montblanc aposta per un nou model de sosteniment econòmic anomenat Xarxa Futur. Concretament, es vol passar de les tradicionals col·lectes a un sistema inspirat en el micromecenatge, on tothom pugui aportar una quantitat econòmica a canvi de petits incentius. L’objectiu és teixir una xarxa de benefactors en la qual hi poden formar part individus, però que també està oberta a empreses que vulguin fer aportacions als projectes de la parròquia.

Amb aquest nou model, l’objectiu del plebà Simó Gras és assegurar la viabilitat econòmica de la parròquia i poder treballar a mitjà termini. I és que les tradicionals col·lectes són de caràcter puntual i per projectes molt concrets. A més, recorda que la parròquia tan sols disposa dels diners de les donacions per poder tirar endavant els diversos projectes.

Amb aquesta iniciativa, també es pretén obrir la parròquia a la ciutadania i que persones que no estan directament vinculades a Santa Maria, també puguin participar del sosteniment de l’entitat montblanquina.

Coincidint amb la posada en marxa d’aquest nou model de sosteniment econòmic, la parròquia també ha estrenat pàgina web (www.santamariamontblanc.cat), en la qual s’explica el funcionament de Xarxa Futur. La nova plataforma, però, vol aportar, sobretot, informació de servei sobre els horaris de les misses, de les visites i de la plebania, la vida parroquial, i també sobre aspectes patrimonials i de turisme.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp