Ràdio Montblanc

La quarta edició de l’Essències portarà a Montblanc concerts únics a Catalunya

Gerard Quintana, Quimi Portet o Carles Benavent Trio són alguns dels noms destacats de l'edició d'enguany

Montblanc acollirà el 30 i 31 d’agost la quarta edició del festival Essències. Seran dues nits de música en directe, vins i gastronomia del territori.

Entre els artistes destacats, Gerard Quintana, que portarà a Montblanc l’espectacle ‘Intocables’, un concert únic amb cançons que han estat censurades o que parlen de llibertat. També serà exclusiu el concert de Carles Benavent Trio i Tomasito, ja que serà l’única ocasió de veure’ls junts a Catalunya.

La nit de divendres serà més jazzística, mentre que el folck serà el gènere que predominarà la nit de dissabte. Igual que l’any passat, es manté el pàrquing de Santa Tecla, a tocar de la muralla, com a recinte de l’Essències. El director del festival, Pere Manresa, ha explicat que “vam néixer com a festival de jazz, això ho mantenim, però el segon dia oferim una programació més popular, amb gèneres que agraden a un públic més ampli”.

Entre els noms més conegut com Quimi Portet o The Sey Sisters, d’altres propostes més noves que completaran un cartell de luxe. És el cas de la barcelonina Namina, que aquest dimecres durant la roda de premsa de presentació ha ofert un petit tast de la música que portarà a Montblanc. Des del consistori estan segurs que el festival entra ara en fase de consolidació. El regidor de festivals, Oriol Pallissó, assegura que “l’Essències ha trobat el seu encaix, ha anat evolucionant. La quarta i cinquena edició seran segur les de la consolidació del festival”.

Com cada any, la música es maridarà amb vins de la DO Conca de Barberà i gastronomia del territori. Enguany, totes les foodtrucks són de Montblanc i la Conca o de comarques veïnes. A més, com a novetat, s’ubicarà, en un espai proper encara per confirmar, una zona de foodtrucks fora del recinte, pels que vulguin gaudir de la gastronomia sense entrar a la zona de concerts, que serà de pagament.

L’Essències tindrà enguany una prèvia el 10 d’agost a Menorca, amb l’actuació de Carles Benavent i Tomasito, els caps de cartell de l’edició d’enguany.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp