Acampada Jove/Ràdio Montblanc

La Raíz s’acomiada de l’Acampada Jove amb un concert multitudinari

Txarango va ser un altre dels plats forts de la primera nit del festival

L’Acampada Jove ha celebrat la primera nit de la vint-i-tresena edició amb un èxit absolut que s’ha vist especialment reflectit en l’actuació de La Raíz.

El primer concert d’aquesta edició de l’Acampada Jove ha estat a càrrec de Suu, que va estrenar aquest dijous al migdia el nou escenari per a cantautors del festival. Al vespre va arribar el torn dels grups emmergents a la carpa Tio Canya amb el mestissatge festiu de Porto Bello i el grup de hip-hop de Senyor Oca.

La festa va continuar a l’escenari Independència amb Setrill, guanyadors del concurs de grups novells Música Jove 2017. Acte seguit, La Raíz, gran protagonista de la nit, va revolucionar el festival amb el seu retorn. Milers de joves s’han conglomerat per acomiadar-se d’ells abans de l’aturada indefinida que tenen prevista a final de la gira. La nit va continuar de la mà de Txarango que va fer vibrar als milers de joves aplegats a la zona de concerts.

Finalment i per tancar l’escenari principal, Tremenda Jauría ha seduït al públic amb el seu feminisme combatiu. La primera nit de festa ha acabat amb Dj OGT que ha fet ballar al públic fins veure sortir el sol.

El director de l’Acampada Jove, Pau Morales, ha valorat aquest primer dia de festival destacant que “després de vint-i-tres edicions i deu anys a Montblanc, l’Acampada segueix amb la mateixa essència de sempre i més consolidada que mai tal i com demostra l’èxit de públic i d’ambient que hem viscut avui”.

Aquest divendres el festival seguirà amb les actuacions de Els Catarres, Xavi Sarrià i el Cor de la Fera i Ebri Knight, entre d’altres. Durant el dia, se celebraran actuacions de cultura popular i xerrades i tallers a l’entorn de la lluita contra la violència masclista i el combat contra la repressió. Al vespre, diversos familiars de presos polítics i exiliats protagonitzaran un acte de denúncia davant la regressió de drets i llibertats.

L’Acampada Jove, el festival político-musical organitzat per les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya i l’Associació Cultural Acampada Jove, s’allargarà fins al diumenge a les 12 del migdia. Aquesta és la desena edició consecutiva que té lloc a Montblanc.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp