Ràdio Montblanc

La Riumuntada, el cap de setmana solidari pels afectats per la riuada a l’Espluga

S'han programat desenes d'activitats i un potent cartell musical

Amb el nom de La Riumuntada, l’Espluga de Francolí ha preparat tres dies d’activitats per a tots els públics amb l’objectiu de recaptar fons per als damnificats de la riuada del 22 d’octubre.

Música, tastos de vins, taules rodones, espectacles infantils, màgia, ioga i un dinar popular són alguns dels molts actes que es faran del 22 al 24 de novembre en diversos espais del municipi. Un dels actes destacats serà una performance que recorrerà el riu i on s’haurà d’adquirir un paraigua per poder-hi participar. Es necessitaran un mínim de 500 persones. Es farà el diumenge 24 de novembre a la zona de Drac Actiu. La trobada es farà a les 11 per poder assajar la coreografia i es realitzarà a partir de les 12 del migdia sota el nom ‘Una riuada de solidaritat: performance col·laborativa”. Ho ha explicat Hermínia Martí, membre de Riuada Solidària, que destaca que “esperem que sigui un èxit. La natura té la seva força, però la gent també, i volem que es vegi”. La performance utilitzarà el riu Francolí com a escenari i nexe d’unió amb Montblanc, on també arribarà la riuada de gent.

Un dels atractiu de la programació és el potent cartell musical. La nit del 23 de novembre el teatre del Casal acollirà diversos concerts de Roba Estesa, Joana Serrat, Joan Reig Trio o Fito Luri, a banda d’altres concerts en diversos formats que es faran durant tot el cap de setmana com ara les actuacions de Maria Jacobs, Hoven i Julivert, Raül Poblet i Sergi Esparza o l’orquestra TLP.

El plat fort, però, tindrà lloc el 20 de desembre al pavelló del Casal, amb la música de Buhos, Portobello Itaca Band i Banda Neon. Òscar Palau, membre de Riuada Solidària, destaca que “l’acte musical estrella es farà el dia 20 de desembre perquè els grups que vindran no tenien disponibilitat al novembre. Són grups de primera línia del país i que s’han ofert per venir”.

Els voluntaris de Riuada Solidària han preparat el programa d’actes gràcies a les desenes d’aportacions de persones, entitats i grups musicals que hi han volgut participar de manera desinteressada. La majoria d’activitats requereixen una aportació mínima de 3 euros. Roger Òdena, portaveu de Riuada Solidària al Francolí, explica que “ha estat una feinada poder encabir tots els actes, ens va arribar un allau de propostes. Les hem intentat encabir totes per poder fer un programa d’actes molt complert”.

Montblanc agafarà el relleu el 30 de novembre i 1 de desembre, quan també acollirà un cap de setmana d’activitats solidàries.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp