La “Ruta Artesana de les comarques de Tarragona” fa parada a la Conca

S'ha presentat avui dijous, al Museu del Vidre de Vimbodí, emplaçament que forma part de la ruta.

La “Ruta Artesana de les comarques de Tarragona” recorre la Costa Daurada, la Ruta del Cister i passa per Montblanc, Sarral i Vimbodí i Poblet. L’itinerari ressegueix el rastre de l’artesania local, en forma de diverses disciplines: l’esmalt, l’alabastre o el vidre. Proposa visitar espais com el Museu de l’Esmalt Contemporani, de Salou; conèixer els artesans de l’alabastre, a Sarral, la terrissa i el Museu del Pessebre de Catalunya, a Montblanc, o visitar Vimbodí, un poble vinculat al vidre des del segle XII. 

Les “Rutes Artesanes de Catalunya” és una iniciativa de promoció artesanal, cultural i turística que, actualment, agrupa en 9 rutes els actius i els recursos artesans que Catalunya té distribuïts arreu del territori. Aquest matí s’ha presentat la “Ruta Artesana de les comarques de Tarragona”, en un dels emplaçaments que la conformen, el Museu del Vidre de Vimbodí.

Agnès Russiñol, directora del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat.

A Catalunya hi ha vuit mil empreses que es dediquen a l’artesania, amb un total de dotze mil persones. Agnès Russiñol ha ressaltat que, més enllà de les dades, l’artesania al nostre país és passió i tradició”.

L’alcalde de Vimbodí, Joan Canela, ha mostrat la satisfacció de formar part d’aquesta ruta:

Joan Canela: “formar part d’aquesta ruta ens exigeix, i ens fa ser més competitius i més atractius.”

El projecte de “Rutes Artesanes de Catalunya” està format per nou itineraris que cobreixen les diferents zones geogràfiques del país: l’Alt Pirineu i Aran, Barcelona ciutat, la Catalunya central, les comarques de Barcelona, les comarques de Girona, les comarques de Lleida, les comarques de Tarragona, el Penedès i les Terres de l’Ebre.

Cada ruta té un vídeo d’una durada aproximada de deu minuts protagonitzats per la Gina, la protagonista que recorre el territori descobrint l’artesania, la tradició i la riquesa cultural. Ens ho explica David Places, responsable d’internacionalització i cultura del Centre d’Artesanies de Catalunya, depenent del Consorci Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat.

La Gina és una noia exploradora que ens descobreix les rutes artesanes de Catalunya

La Gina va amb el mòbil fent fotos arreu on va, igual que ho fan la majoria de persones quan viatgen o descobreixen llocs nous. David Places ha destacat que les rutes estan vinculades a les xarxes socials, en concret al perfil d’Instagram del Consorci, @artesaniacat.

El delegat del Govern a Tarragona, el senyor Àngel Xifré, també ha assistit a la presentació i ha destacat la importància de la ruta per a fer conèixer la identitat del territori i ajudar a activar l’economia local.

Àngel Xifré: “és important donar a conèixer les virtuts del Camp de Tarragona”

Els nou recorreguts estan pensats per fer-los en família, en parella o a títol individual, de manera completa o per etapes. I inclouen museus, exposicions, visites guiades i activitats per a totes les edats. Són una forma propera de conèixer les interioritats dels oficis artesans del nostre país i fer turisme.

Per a més informació: https://ccam.gencat.cat/ca/arees_actuacio/artesania/rutes_artesanes/

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on facebook