Arxiu

La Sang ja té a punt el programa d’actes de la XX Setmana Santa Cultural de Montblanc

Començarà el 21 de març amb el pregó i s'allargarà fins el dia 29

Montblanc ja es prepara per la Setmana Santa d’aquest 2015. La Congregació de la Puríssima Sang ja ha donat a conèixer els actes de la XX edició de la Setmana Santa Cultural, que tindrà lloc del 21 al 29 de març.

Un any més, s’han programat activitats i conferències durant els dies previs a la Setmana Santa montblanquina. El tret de sortida es donarà el dissabte 21 de març amb el pregó, que anirà a càrrec de Ferran Sugranyes, membre del Centre de recerca i difusió del patrimoni etnològic i la memòria històrica ‘La Carrutxa’, amb seu a Reus. Sugranyes farà la conferència ‘Les representacions populars de la passió i mort de crist’, a les 6 de la tarda a l’església de Sant Marçal. Després, a les 8 del vespre, es farà la missa pels difunts congregats de la Puríssima Sang.

El cicle de conferències començarà dilluns i se n’ha programat una per cada dia a les 10 de la nit. Dilluns dia 23 mossèn Xabier Segura Echezárrega farà la conferència ‘Teresa de Jesús, amor humà i amor diví”. Dimarts dia 24 Maite Martín parlarà dels nens i la mort, i el dimecres dia 25, la farmacèutica Anna Sànchez farà la xerrada ‘Aliments: mites i veritats’.

L’endemà dijous, també a les 10 de la nit, el director de l’Arxiu Comarcal Josep Maria Porta farà la xerrada ‘Un passeig visual pel Montblanc monumental d’abans i d’ara. Divendres el tècnic de l’Oficina de Turisme de Montblanc, Joaquim Queralt, farà una xerrada sobre els 15 anys els guies turístics de Montblanc. Abans, però, a les 7 de la tarda tindrà lloc el concert-audició de l’escola Municipal de Música de Montblanc.

La darrera xerrada es farà dissabte a les 10 de la nit amb Laura Aluja, que parlarà de l’ús i ocupació de les torres de la muralla de Montblanc. EL mateix dissabte al matí hi haurà activitats amb nens i Protecció Civil i a les 8 de la tarda la projecció de la pel·lícula ‘La Setmana Santa de Montblanc’ a càrrec de Foto Ramper.

La Setmana Santa Cultural acabarà diumenge dia 29 de març a les 6 de la tarda amb el concert ‘Marxes de processó’, de la banda de música Verge de la Serra de Montblanc.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp