La Sant Silvestre Montblanquina per la Marató torna a tancar l’any amb una gran participació 

L'edició del 2022 arriba quasi als 300 participants

Tot i la gran quantitat de curses de Sant Silvestre que actualment hi ha a Catalunya, i que es van incrementant any rere any, la Sant Silvestre Montblanquina manté la seva bona participació, arribant, enguany, a quasi 300 persones.

La majoria de corredors i corredores van passar a buscar el seu dorsal divendres 30 de desembre; la resta, el mateix dissabte, moment en què la Banda Bandsonats començava a animar la cursa al punt de sortida: la plaça de Sant Francesc. Un cop fet l’escalfament, 80 nens i nenes es van posar sota l’arc de sortida per començar la Sant Silvestre Infantil, sent una de les edicions amb més participació d’aquesta categoria. Els participants de la cursa infantil havien de fer un recorregut de 500 metres, que anava des de Sant Francesc, passant pel carrer Major fins als 4 cantons, i tornar a la plaça de Sant Francesc. Tots els nens i nenes rebien una medalla a l’arribada i dins de l’església els esperava el berenar, a base de coca i xocolata.

Després de la cursa infantil va ser el torna de la Sant Silvestre Popular.  La música d’I’m good, de David Guetta, els donava el tret de sortida. En total, 190 participants van donar dos tombs pels carrers cèntrics de Montblanc, amb molta presència de públic i animació. Després d’un recorregut de 3,4 km, el primer corredor que va arribar a l’arc de meta va ser en Martí Villar Calvo, amb un temps de 10 minuts i 57 segons, seguit d’en Lluís Pons Miró, del FACVAC, amb un temps d’11 minuts i 7 segons, i. en tercer lloc, en Bernat Ollé Ferrayuoli, del Club Atlètic Montblanc, amb un temps d’11 minuts i 26 segons. 

En categoria femenina, la primera corredora va ser Roser Espelt Obis, de l’A.E. Blancafort, amb un temps de 14 minuts i 34 segons, seguida per Silvià López, del Club Atlètic Montblanc, amb un temps de 15 minuts i 11 segons, i el tercer lloc va ser per Maria Roig, independent, amb un temps de 15 minuts i 14 segons. A mesura que arribaven tots els participants,  entraven cap a l’església de Sant Francesc on també els esperava el berenar. Dins l’església, la majoria aprofitava per fer-se fotos al Photocall de la Sant Silvestre. L’organització recorda que totes les fotos del photocall que es pengin a l’Instagram o al Facebook del club atlètic Montblanc abans del 16 de gener entraran en un sorteig d’un val de 40 euros de la Unió de Botiguers i comerciants de Montblanc, i un val de 50 euros d’òptica Robusté.

Per finalitzar la Sant Silvestre, el grup de Música Bandsonants van tocar algunes peces del seu repertori dins de l’església per amenitzar el lliurament de trofeus als primers classificats masculins i femenins. L’entrega va ser a càrrec de diferents regidors de l’ajuntament de Montblanc.

Des del club atlètic Montblanc s’agraeix la forta participació ciutadana i la col·laboració amb la Marató de TV3, atès que els beneficis que es puguin fer de la cursa es destinaran a la Marató de TV3 2022, dedicada a les malalties cardiovasculars. Així mateix, l’organització agraeix el suport rebut per part dels voluntaris, els patrocinadors, protecció civil i la policia local pel control efectuat del desenvolupament de la cursa.

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on facebook