Ajuntament de Vimbodí i Poblet

La segona edició de VITRUM amplia activitats i durarà tot un cap de setmana

Es farà el 3 i el 4 d'octubre en diversos espais de Vimbodí i Poblet

Vimbodí tornarà a apostar aquest any per VITRUM, la festa dedicada al vidre artesà. Després de la bona acollida de la primera edició, la festa arriba amb algunes novetats. La més destaca és l’ampliació de la festa, que passarà a celebrar-se durant tot un cap de setmana i també augmentaran el nombre d’actes programats.

El municipi acollirà VITRUM els dies 3 i 4 d’octubre en diversos espais, convertint Vimbodí i Poblet en la capital catalana del vidre bufat. La segona edició de la festa portarà al municipi vidriers d’arreu de Catalunya, els quals crearan a la vista del públic porrons, setrills, figuretes i altres peces originals i coloristes. El Museu i Forn del Vidre, amb el seu vidrier Paco Ramos, esdevindrà l’epicentre de les demostracions, que continuaran en altres racons del nucli antic, amb la participació de la resta de bufadors.

També un any més, el programa d’actes de VITRUM inclourà nombroses propostes de caire lúdic i comercial relacionades amb el vidre: parades artesanals, visites guiades en família al Museu i Forn del Vidre de Vimbodí, concursos, tallers infantils, exposicions, conferències i altres actes que l’organització ja està preparant.

VITRUM, està organitzada per l’Ajuntament del municipi (www.vimbodiipoblet.cat), amb la col·laboració d’entitats ciutadanes i empreses. El certamen compta amb el suport del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM), depenent de la Generalitat; de l’Associació Catalana de les Arts del Vidre (ACAV); del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona; del Consell Comarcal de la Conca de Barberà i de la marca Ruta del Cister.

Per donar a conèixer la festa, l’Ajuntament està instal·lant diferents panells a l’entrada de la vila, des de Tarragona, Lleida i el monestir de Poblet, al·lusius a Vimbodí com a “Vila vidriera de Catalunya”.

L’any passat, la I festa del Vidre Artesà de Vimbodí i Poblet va permetre tancar l’any amb un 70% més de visites al museu.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp