Torraires de Montblanc

La segona trobada de Colles del Sud es farà a Montblanc pels 20 anys dels Torraires

La colla castellera montblanquina celebrarà l'aniversari enguany amb diversos actes

Els Torraires de Montblanc celebraran aquest 2015 els seus vint anys i ja estan treballant per preparar diverses activitats i commemorar l’efemèride. El cap de setmana del 20 i 21 de juny serà el plat fort de la celebració, amb una diada castellera i activitats per la canalla. De fet, va ser per corpus de l’any 1995 quan els Torraires van fer la primera actuació.

En una entrevista a Ràdio Montblanc, el seu cap de colla, Santi Edo, ha destacat que “volem celebrar el vintè aniversari durant tot l’any”. També tenen previst fer una exposició de fotografies i fins i tot editar un petit llibre amb la història de la colla. Una altra de les idees és fer un pilar a la muralla, si bé ho han d’estudiar perquè compleixi les mesures de seguretat.

Una altre dels moments destacats de la temporada serà la celebració a Montblanc de la segona Trobada de Colles del Sud, que l’any passat es va fer per primera vegada a Cambrils. La diada ja va néixer amb la vocació de ser itinerant i enguany farà parada a Montblanc el 8 de novembre, aprofitant els 20 anys dels Torraires.

Encara s’està treballant, però amb tota probabilitat, la diada es celebrarà a la plaça Major i hi podrien participar prop d’un miler de castellers.

A pels castells de 7
El repte dels castells de set de la temporada passada es manté intacte. Santi Edo ha destacat que “vam treballar molt i ens vam quedar a un pas d’aconseguir-ho, enguany treballarem pel mateix objectiu”.

Per aconseguir-ho, el cap de colla ha fet una crida a omplir el local, si bé els Torraires estan vivint un bon moment. La darrera diada de l’any hi van participar un centenar de castellers de Montblanc, i esperen que aquesta xifra continuï creixent.

Una altra de les novetats destacades de la temporada serà la incorporació, per primera vegada a la història de la colla, d’un segon assaig, que es farà els dimecres a les 8 del vespre. El dels divendres es mantindrà a les 10:30 de la nit. Amb aquest canvi volen seguir treballant encara més per augmentar el nivell de castells.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp