J.Ardila

La setmana de la joventut de Montblanc arriba a la dotzena edició carregada de novetats

Part de les activitats, que tindran lloc del 2 al 9 de juliol, es traslladen a la zona del santuari de la Serra

Montblanc viurà del 2 al 9 de juliol la dotzena edició de la Festalateva, la Setmana de la Joventut de Montblanc. Una setmana amb moltes activitats dedicada als infants i joves de la vila, organitzada per l’Ajuntament de Montblanc i el Consell Municipal de la Joventut amb la col·laboració de diferents entitats i establiments.

Una de les principals novetats és el canvi en les activitats de sant Francesc que enguany seran de dilluns a dimecres. No és que hi hagi menys activitats, sinó que els espais s’han reorganitzat per no coincidir amb el festival Essències, que arrencarà el proper 8 de juliol. Això ha obligat a reorganitzar les activitats. Així, del 4 al 6 tindran lloc a Sant Francesc, i el 7 i 8 es faran a l’entorn del Santuari de la Serra.

S’hi realitzaran diferents activitats i tallers a la plaça i al claustre de Francesc. Taller de dolços, taller de pizzes, taller de perruqueria i d’estilisme i de música i percussió i taller de circ. Tampoc hi faltarà la col·laboració de les entitats culturals per dur a terme el taller per aprendre a ballar el drac petit, el taller de foc i el de castells. Una de les novetats és l’activitat bubblefootball, que es farà a Sant Francesc, i un tobogan aquàtic de 75 metres que s’instal·larà el dijous dia 7 a la pujada de la Serra.

A més, durant tota la setmana, també hi haurà els tradicionals tallers de manualitats i el de construcció de nans per participar al Treu la peça. Després de l’èxit dels darrers anys s’ha apostat per tornar a programar les activitats nocturnes. Dilluns hi haurà una sessió de conta contes sobre el Llibre de les bèsties de Ramon Llull, dimarts un taller i tast de begudes digestives, dimecres un espectacle de circ i dijous un taller de cuina per aprendre a fer carmanyoles.

Els cap setmana s’han previstes les activitats més participatives. Dissabte 2 de juliol, al vespre, la caminada nocturna contra el càncer organitzada amb la col·laboració del Club Atlètic i la Lliga del Càncer. Diumenge 3, al matí, inflables a la piscina i concert amb l’orquestra Treu la Pols al Teu Instrument al Santuari de la Serra. El cap de setmana del 9 i 10 es durà terme una nova edició del treu la peça, una de les activitats que més s’ha consolidat entre els petits de la vila, seguidament hi haurà un espectacle d’animació infantil a la plaça Major que anirà a càrrec de Jordi Jubany. Diumenge, al matí, el pavelló i la piscina seran la seu d’una nova edició de la triatló infantil.

La samarreta serà d’enguany serà de color fúcsia. El cartell és obra de l’estudi local XD Creacions que enguany ha apostat per canviar la imatge definitivament, deixar de banda els tradicionals nanos i per posar-hi una imatge més estiuenca. El preu de l’abonament serà de 10€ i de les activitats diàries de 3€. Per a participar en algunes activitats és imprescindible realitzar la inscripció al punt d’informació de la festa.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp