La Setmana Medieval escalfa motors amb bona part de les entrades de la Llegenda venudes

El pregó de Factoria Bram d'aquest divendres donarà el tret de sortida a la 36a edició de la festa

La Setmana Medieval de Montblanc escalfa motors amb gairebé totes les entrades venudes per la nova representació de la Llegenda de Sant Jordi, la gran estrena d’aquesta edició.

Fa tres setmanes que no queden entrades per la sessió de les 9 del vespre d’aquest dissabte 22 d’abril, i la de les 11 de la nit ja ha venut el 70% de les localitats. Això fa preveure una Setmana Medieval multitudinària.

Maties Martí, president de l’Ass. Medieval de la Llegenda de Sant Jordi de Montblanc

Més enllà de la representació de la Llegenda, la festa estrena nous espectacles infantils i també un nou format de la tradicional entrega de la rosa, que es farà el dia de Sant Jordi al Foradot.

També són novetat les recreacions de la vida medieval del segon cap de setmana o el torneig medieval, que torna a l’emplaçament del carrer Muralla Santa Tecla, on s’havia celebrat en anteriors edicions.

Per tancar la festa, enguany l’espasa d’honor de l’Associació Medieval la rebrà Afanoc, l’associació de familiars amb nens i adolescents amb càncer de Catalunya. L’associació vol que la cloenda de la Setmana Medieval sigui un acte solidari. Durant els propers dies, des de l’Associació es donaran més detalls del caràcter solidari de l’acte.

Martí explica el caràcter solidari de l’acte de cloenda d’enguany

El president de l’Associació Medieval, Maties Martí, també ha explicat que enguany la Reina estrena nou vestit, que es podrà veure per primera vegada divendres, el dia del pregó. Ha destacat la feina feta des de la secció de vestuari de l’associació, on s’ha confeccionat el nou vestit, entre molts altres.

Maties Martí parla del nou vestit de la Reina

A la roda de premsa d’aquest dilluns hi han participat el Rei, la Reina, el Sant Jordi i la Princesa. Han destacat que tenen moltes ganes de viure la festa.

El Rei, la Reina, el Sant Jordi i la Princesa de la 36a Setmana Medieval expliquen els nervis previs a l’inici de la festa

L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, ha dit durant la roda de premsa que s’espera que sigui una Setmnaa Medieval amb molta participació.

L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu

La Setmana Medieval rebrà també enguany una delegació de la ciutat holandesa de Beesel, on també celebren una festa al voltant de la llegenda de Sant Jordi. Es farà una reunió de treball a Montblanc per configurar la ruta europea de Sant Jordi. A l’agost, una delegació montblanquina anirà a conèixer la festa de Beesel, que se celebra aquest 2023.

El tret de sortida serà aquest divendres 21 d’abril amb el pregó de la companyia montblanquina Factoria Bram.

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on facebook