La Setmana Medieval estrenarà nou format de la Llegenda de Sant Jordi l’any 2023

S'ha creat un nou espectacle amb nous personatges i noves escenes

La Setmana Medieval de Montblanc estrenarà un nou format de la representació de la Llegenda de Sant Jordi l’any 2023.

L’espectacle més emblemàtic de la festa es renova de dalt a baix. Estrena nou text, nous personatges i noves escenes, però mantenint l’essència del text original de Joan Amades, qui va situar la Llegenda de Sant Jordi a Montblanc.

El nou text ha estat creat per Xavier Ribas, Jordi Bel i Albert Pons. Els darrers anys ja havien dirigit l’actual llegenda, obra del grup montblanquí El Trio. Ara han fet un pas més, introduint novetats i fent un text més contemporani.

Xavier Ribas és un dels coautors del nou text de la Llegenda de Sant Jordi
Maties Martí, president de l’Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi de Montblanc

L’actual format de la Llegenda de Sant Jordi es va estrenar l’any 2014. En el seu moment va suposar un salt endavant, convertint-lo en un dels espectacles a l’aire lliure més importants de Catalunya. L’any 2017 es va estrenar el nou Drac i ara, amb la voluntat de continuar innovant, es presenta una nova llegenda.

Una representació amb un text més contemporani i amb una Princesa més del segle XXI.

Xavier Ribas, coautor del nou text de la llegenda

Les llistes per poder participar a la nova llegenda ja s’han obert, i des de l’Associació Medieval es fa una crida a participar-hi.

Maties Martí, president de l’entitat

La representació de la Llegenda de Sant Jordi es farà la nit del 22 d’abril al Foradot. Abans, el 21 de gener, es triaran els principals protagonistes de la festa.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp