La Setmana Medieval tanca una edició de tornada a la normalitat amb plens absoluts a tots els espectacles

Pilarín Bayés va rebre l'espasa d'honor de l'Associació Medieval a l'acte de cloenda celebrat aquest diumenge

La Setmana Medieval de Sant Jordi va tancar ahir al vespre la seva 35a edició, que s’ha celebrat entre el 22 d’abril i l’1 de maig a Montblanc. Va tancar una edició de rècord, on s’han venut les entrades de tots els espectacles.

La cloenda es va fer aquest diumenge al vespre a l’església de Santa Maria, amb l’espectacle ‘Dones de Llegenda’, un muntatge teatral que va servir per retratar com era la vida de les dones a l’edat mitjana narrant escenes quotidianes. Un homenatge a la dona en un món on la història ha estat sempre escrita per homes. L’espectacle va acabar amb prop d’una cinquantena de dones dalt de l’escenari.

Durant la cloenda, que va comptar amb la presència de la conseller d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge; i de la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, es va entregar l’espasa d’honor de l’Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi a la il·lustradora Pilarín Bayés. La va rebre de la mà de la Princesa i Sant Jordi molt emocionada, assegurant que “aquesta espasa servirà per lluitar per la igualtat i per aconseguir un país just, lliure i amable”.

El president de l’Associació Medieval, Maties Martí, ha destacat la tornada a la normalitat d’una festa que “necessita de tothom, de la implicació de molta més gent per continuar-la fent gran”.

El colofó de l’acte de cloenda va ser la interpretació del monòleg de la Princesa i Sant Jordi, que la setmana passada no van poder fer a causa de la suspensió de la representació de la Llegenda de Sant Jordi. Dues interpretacions que van emocionar al públic i que van fer una llarga ovació.

Una Setmana Medieval de plena normalitat

La festa medieval de Catalunya ha registrat un èxit absolut de públic els dos caps de setmana, fins i tot el dissabte 23 d’abril malgrat la pluja. El president de l’Associació Medieval, Maties Martí, explica: «La Setmana Medieval ha tornat amb absoluta normalitat. Les ganes de viure la festa han estat evidents a cada representació, als mercats, tavernes, comitives… A cada racó s’ha respirat alegria i ganes de viure-la en plenitud. Ens hi han acompanyat milers i milers de visitants. N’estem molt contents». I hi afegeix: «També n’és indicatiu la venda d’entrades dels grans espectacles, que han estat de rècord. Per exemple, mai abans s’havien esgotat els tiquets per les dues sessions per a la Representació de la Llegenda de Sant Jordi amb tanta antelació, que sumen 3.000 espectadors. La cancel·lació d’aquest espectacle ha estat l’únic moment de tristesa: enguany no hem pogut matar el drac. Ho farem el vinent!».

La representació de la «Llegenda de Sant Jordi» s’havia de celebrar el 23 d’abril a la nit, però les pluges intermitents de la jornada, que van incloure una calamarsada al migdia, van continuar a la nit tot obligant l’Associació Medieval a cancel·lar les dues representacions de l’espectacle més emblemàtic i antic que es celebra al punt més alt de la muralla del segle XIV. Es tracta d’un espectacle nocturn de gran format a l’aire lliure, en el qual hi participen 400 persones sobre l’escenari i no té possibilitat d’emplaçament alternatiu. L’import de les entrades es va tornar automàticament als espectadors.

Pel que fa a la resta d’espectacles, l’estrena de l’espectacle familiar de la Cantata Teatral sobre la llegenda, de la Factoria Bram, també ha acabat entrades. S’ha representant durant els dos caps de setmana i l’han vista unes 1.200 persones al claustre de Sant Francesc. El Sopar Reial va esgotar el mig miler de tiquets en dues hores. També s’han venut les 800 places disponibles del Torneig Medieval Nocturn, que aquest dissabte passat va estrenar emplaçament a la muralla de Sant Francesc. Els cellers participants al mercat de vins i caves, que s’organitza amb el suport de la DO Conca de Barberà, han servit uns 20.000 tastos, en un altre indicatiu de l’alta participació a la festa. Satisfacció també entre el centenar llarg d’artesans del mercat medieval vinguts d’arreu.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp