La Universitat Nova Història celebra el seu desè aniversari a Montblanc

La Fundació privada Institut Nova Història emplaça, un any més, aquesta trobada al convent de Sant Francesc

Per novè any consecutiu l’Institut Nova Història torna a Montblanc per a dur a terme la seva universitat. La primera edició va ser a l’Alt Empordà, al municipi de Crespià i l’expresident, Carles Puigdemont, va ser qui va inaugurar la cita anual de la institució.

L’Institut Nova Història és una fundació sense ànim de lucre l’objectiu de la qual és la recerca del passat català esborrat per la censura d’estat.

En Jordi Bilbeny és el cap de recerca de l’Institut i ens ha explicat quines són les principals línies d’investigació de l’INH:

Jordi Bilbeny: “Som l’única universitat que investiga el passat més enllà de la censura d’estat”

Bilbeny destaca que la censura ha estat aplicada a la història de Catalunya per part de la monarquia espanyola, el Consell Reial i, sobretot, per la Inquisició.

La Universitat Nova Història es dirigeix a totes les persones interessades en el país, la llengua, la cultura catalana i la llibertat política, en paraules de Bilbeny.

El programa d’enguany serà de dimecres 2 d’agost fins al 6 d’agost, amb un total de vint-i-nou propostes, entre conferències i activitats complementàries.

Jordi Bilbeny: “A la UNH sempre es tracten temes dels quals no se’n parla o es publica enlloc”

La Universitat compta el suport de més de noranta entitats i institucions, de tot el país i enguany és un any de celebració perquè arriba a la seva dècada de vida. Bilbeny en fa la seva valoració:

La Universitat Nova Història programa tota una sèrie d’activitats culturals i lúdiques complementàries a les ponències i presentacions, que són d’accés lliure i gratuït.

Per a més informació es pot consultar el programa complet al següent enllaç:

https://www.inh.cat/universitat/2023/programa

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on facebook