ViladelLlibre.cat

La Vila del Llibre omple Montblanc de literatura tot i la pluja de dissabte

La segona edició consolida l'aposta literària de Montblanc

Montblanc ha celebrat, aquest cap de setmana, la segona edició de la Vila del Llibre passada per aigua. Dissabte la pluja va obligar a modificar alguns dels espais previstos, i això també va fer disminuir el nombre de púbic, que va ser força escàs durant tota la jornada. Tot i això, els espais alternatius van acollir tots els actes programats, que en tots els casos van tenir públic present.

Diumenge, que ja no va ploure, l’assistència del públic va ser molt més notòria, i al matí la Plaça Major presentava un molt bon aspecte de gent passejant per les parades de les editorials presents en aquesta edició de la Vila del Llibre.

La pluja, però, no va fer canviar el nivell de les activitats programades, que en tots els casos va ser molt destacat. Les presentacions de llibres de Màrius Serra, Najat El Hachmi o Martí Gironell van tenir una bona acollida per part del públic i molt bona critica de la premsa especialitzada. També van ser-hi presents autors locals, com Eduard Contijoch o Carme Martí.

Destaca també com un dels plats forts del cap de setmana l’espectacle ‘Victus a Montblanc’, que es va celebrar dissabte al vespre a l’antiga església de Sant Francesc. Albert Sànchez Piñol va presentar a Montblanc, a través de projeccions a les parets de l’església, les ‘Narracions Histórics’ del montblanquí Francesc de Castellví, que narren els fets de 1714, i en els quals Sánchez Piñol es va basar per escriure la seva novel·la.

També han tingut una molt bona acollida els tallers que s’han realitzat durant el cap de setmana a la plaça Major, al local de l’antiga oficina del BBVA, així com el concert que Cesk Freixas va fer diumenge a la sala Sant Jordi de l’Ajuntament.

D’altra banda, ha tingut també una bona rebuda la nova ubicació dels Encants del Llibre, que en aquesta edició s’ha situat a la casa Sanfeliu, a la plaça de Sant Miquel. A més, a partir d’ara, es treballarà per poder obrir la botiga de llibres de segona mà de manera regular durant tot l’any, convertint-se en un espai fixe dedicat a la Vila del Llibre.

Després d’aquesta segona edició, l’organització ja treballa per una tercera edició l’any 2019. Abans, La Pobla de Segur s’estrenarà aquest mes d’abril com a nova Vila del Llibre de Catalunya, el cap de setmana del 28 i 29 d’abril.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp