Ràdio Montblanc

La vuitena edició de Clickània arriba amb diverses novetats

El tret de sortida es farà aquest dissabte

Montblanc tornarà a ser, aquest cap de setmana i el vinent, la capital catalana dels clicks de Playmobil, ja que arriba la vuitena edició de Clickània. Els dies 10, 11 i 12 i 17 i 18 d’octubre, l’antiga església de Sant Francesc tornarà a ser l’epicentre de les activitats, amb l’exposició de diorames, l’espai de venda i les activitats paral·leles.

La vuitena edició de Clickània presenta diverses novetats. Com cada any, la nau central de l’antiga església de Sant Francesc i les sales del claustre acolliran l’exposició central de diorames temàtics. Una de les novetats és que el públic podrà votar quin li agrada més. Tothom que participi en la votació prendrà part en un sorteig de lots de Playmobil que se suma als habituals sortejos diaris.

La temàtica els diorames, com cada anys, és diversa i variada. El més gran, situat a l’absis de l’església, recrea enguany amb diverses escenes la història de Catalunya, on hi ha representades l’època romana, la medieval o el setge de 1714, així com el timbaler del Bruc. També hi ha diorames dedicats a la Ruta 66, al circ, als víkings o a Mart.

A més, hi haurà tres espais del centre històric de Montblanc a visitar: l’antiga església de l’hospital de Santa Magdalena, el Museu del Pessebre de Catalunya i el Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre.A l’antic hospital de Santa Magdalena, durant els dos caps de setmana els visitants podran gaudir de l’exposició dels muntatges dels aficionats que participen en la vuitena edició del concurs de creació de diorames que es fa en col·laboració amb l’Associació Juvenil Barjaula.

Una altra novetat és que al Museu del Pessebre de Catalunya de Montblanc s’exhibirà un diorama dedicat al pessebre. De pas, es podrà veure l’exposició de pessebres “Joan Mestres i Baixas (1925-2013). Una vida pel pessebre”.

Al CIAR hi ha el diorama inspirat en la prehistòria i es podrà fer un tomb per l’equipament i contemplar les reproduccions de les pintures rupestres de les Muntanyes de Prades.

Un taller per personalitzar els clicks
Una de les innovacions més significatives és l’organització per primer cop de tallers per aprendre a customitzar clicks. Es tracta de personalitzar-los i donar un aspecte diferent a l’original en base a la imaginació i la creativitat del públic participant.

Es donaran els coneixements tècnics i els consells pràctics per poder fer-ho a casa. El preu del taller és de 2€ i inclou el click customitzat de record. Les inscripcions caldrà fer-les a la taula d’informació ja que les places estan limitades. Tindrà lloc al claustre de Sant Francesc.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp