N. Griso

La XXIX Setmana Medieval ja té protagonistes

Sebastian Ospina i Mireia Moix són el Sant Jordi i la Princesa d'aquesta edició de la festa

La XXIX Setmana Medieval de la Llegenda de Sant Jordi de Montblanc ja té protagonistes. Sebastians Ospina i Mireia Moix seran el Sant Jordi i la Princesa d’aquesta edició de la festa. Van ser triat aquest dissabte a la nit pels socis de l’entitat entre cinc candidates a Princesa i quatre candidats a Sant Jordi.

Els dos joves han hagut de passar diverses proves, com ara fer una declaració d’amor o justificar perquè el drac no hauria de morir. També han hagut de respondre diverses preguntes sobre la història de Montblanc i han interpretar el paper que hauran de fer durant la representació de la Llegenda de Sant Jordi.

Durant la nit també es van presentar els membres de la família reial d’aquesta edició de la Setmana Medieval. Josep Sanahuja serà el Rei i Anna Clofent la Reina. Joan Ramon Blavi i Sílvia Muriana seran els senyors de Gené, Gemma Foguet i Albert Corral representaran als senyors d’Alenyà i Clara Sans i Andreu Lasso es convertiran en els senyors de Vilafranca.

També es va presentar el cartell de la Setmana Medieval, amb una fotografia de David Solé, i la nova pàgina web de la festa, obra de l’estudi XD Creacions. A més, també es va dona a conèixer l’avant-programa de la Setmana Medieval, que presenta algunes novetats i que tindrà lloc del 22 d’abril a l’1 de maig. Enguany la representació de la llegenda es farà el mateix dia de Sant Jordi, el dissabte 23 d’abril. En aquesta edició s’han deixat descansar les representacions de la vida medieval i es recuperen els jocs medievals nocturns. També pateix un canvi la Dracum Nocte, que torna a Sant Francesc amb un espectacle renovat.

Unes 200 persones van participar al sopar, que després va obrir les portes a tots els montblanquins i montblanquines que no es van voler perdre les proves per escollir Sant Jordi i Princesa. També hi ha participar l’alcalde, Josep Andreu; el president del Consell Comarcal, Josep Pijoan i el diputat de la Diputació de Tarragona, Mateu Montserrat.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp