Ràdio Montblanc

L’Acampada Jove estrenarà un nou escenari en la seva desena edició a Montblanc

El festival serà més reivindicatiu que mai i tindrà ben present el líder d'ERC, tancat a la presó d'Estremera

Montblanc acollirà, aquest 2018, la seva desena Acampada Jove. El festival políticomusical organitzat per les joventuts d’Esquerra Republicana, que enguany celebrarà la seva 23a edició, tornarà a portar a la vila els grups més destacats del panorama musical català, del 19 al 21 de juliol.

D’entre les novetats destaca l’estrena d’un quart escenari, que estarà dedicat als cantautors. S’han programat tres concerts en aquesta nova carpa que s’instal·larà a tocar d’una de les zones d’acampada. Hi seran presents Suu, Marcel Lazara i Júlia Arrey. Tindrà, a més, una zona chill out i ombra, molt preuada durant els dies que dura el festival.

D’aquesta manera, l’Acampada, que va començar a Montblanc amb dos escenaris, en tindrà ara quatre amb música en directe: l’escenari principal, el de la carpa Tio Canya, el de la plaça Major i aquest nou dedicat als cantautors. El director de l’Acampada Jove, Pau Morales, destaca que “teníem ganes de fer un format així i dedicar-lo a cantautors emergents del nostre país”. Els concerts en aquest nou espai es faran durant el dia, i també s’hi programaran tallers.

Un festival que enguany s’espera més reivindicatiu que mai tenint en compte la situació política del país. Serà la primera vegada que el líder d’Esquerra Republicana no participi de l’Acampada, i és per això que han volgut tenir-lo ben present. Les lones que s’instal·len a l’escenari principal estaran dedicades als presos polítics i també a Oriol Junqueras. “Serà un manera de tenir-lo present”, explica Morales, que afegeix que “també ens estem plantejant fer un acte polític central diferent, tenint en compte que no hi haurà el líder del partit, obrint-lo a altres forces sobiranistes i convertir-lo en un clam a favor de la llibertat”.

L’alcalde, Josep Andreu, destacava durant la roda de premsa que “l’estiu a Montblanc sense l’Acampada Jove ja no s’entendria” i ha desacat la bona convivència entre el municipi i l’organització del festival. També ho ha remarcat així el regidor de festes, Oriol Pallissó, que ha destacat que “ja són uns montblanquins més”.

Més grups se sumen al cartell

Encara queden dos mesos llargs per l’arribada del festival, però bona part dels grups ja s’han anunciat. En queden alguns que es coneixeran a finals de mes, i d’altres que s’han anunciat a la roda de premsa celebrada aquest divendres. Als grups ja confirmats s’hi sumen els valencians Auxili i Assekes, que portaran la seva música festiva i reivindicativa a l’Acampada Jove.

El festival, d’altra banda, continua enguany la seva aposta pel medi ambient, i doblarà els esforços per fer una millor recollida selectiva de tots els residus que es generin. Conjuntament amb el Consell Comarcal i l’Ajuntament, l’organització del festival ampliarà les zones per poder reciclar, i animarà als acampats a fer-ho.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp