Ràdio Montblanc

L’Agència Catalana de Residus invertirà 3,8 MEUR per construir la planta de tractament de la fracció resta

La inversió es farà durant el 2019 i es treballa amb l'objectiu que el projecte estigui enllestit cara el 2020

L’Agència Catalana de Residus invertirà 3,8 milions d’euros aquest 2019 per construir la nova planta de tractament de la fracció resta. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, va visitar dimecres al migdia el Centre de Tractament de Residus de la Conca de Barberà per fer arribar a la comarca el seu compromís de fer realitat el projecte i va apuntar que la nova planta de tractament de la fracció podria ser una realitat cara el 2020.

A més de la construcció d’una nova planta per al tractament de la fracció resta, l’Agència Catalana de Residus també preveu ampliar la planta de compostatge de la fracció orgànica. En aquest cas, s’habilitaran unes sitges amb ventilació per optimitzar el procés biològic de la matèria orgànica i, per tant, permetrà dipositar només matèria inerta a l’abocador per evitar la generació de residus líquids, els anomenats lixiviats.

A més, Damià Calvet va aprofitar per visitar l’ampliació del dipòsit controlat de residus, una ampliació que s’ha fet amb una inversió de mig milió d’euros. En la visita, el conseller de Territori i Sostenibilitat també va aprofitar per destacar la bona feina que actualment ja fa la comarca de la Conca de Barberà en qüestió de reciclatge, i va remarcar que la comarca es troba per sobre de la mitjana catalana de recollida selectiva, situant-se al 50%, mentre que a Catalunya aquesta xifra és del 30%.

En aquest sentit, Damià Calvet va recordar que l’objectiu de la Generalitat per al 2020 és que la mitjana catalana en matèria de recollida selectiva sigui del 60% i que el reciclatge arribi fins al 50%. A més a més, Calvet també va destacar les experiències de porta a porta i de contenidors intel·ligents a la Conca.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp