Laia Pere i Maria Contijoch, primeres dones de la història del Ball de Bastons de Montblanc

L'entitat va aprovar convertir-se en una colla mixta d'homes i dones l'any 2020

Les festes de Sant Maties han tingut dues protagonistes: Laia Pere i Maria Contijoch. Són les dues primeres dones en actuar amb el Ball de Bastons de Montblanc, després que la colla aprovés, a inicis del 2020, convertir-se en una colla mixta d’homes i dones.

Laia Pere, tot i que ja va actuar amb la colla per les Decennals de Valls, s’ha estrenat a Montblanc aquestes Festes de Sant Maties, convertint-se en la primera dona bastonera de la història de l’entitat a Montblanc. Amb 26 anys, ha participat activament de diverses entitats, la darrera al Ball de Gitanes i Gitanos de Montblanc, fins que fa uns mesos va decidir entrar a formar part de la colla bastonera.

La colla gran del Ball de Bastons va decidir, quan va canviar els estatuts, que qualsevol nova incorporació a la colla, fos d’un home o una dona, s’hauria de debatre a l’assemblea de l’entitat. I aquesta va aprovar la incorporació de Laia Pere. És la primera vegada, en més de 100 anys d’història de l’entitat, que una dona s’incorpora a la colla.

També la colla petita, on fins ara només hi actuaven nens, ha incorporat una nena per primera vegada, Maria Contijoch, que també ha debutat per les Festes de Sant Maties.

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on facebook