laConcaDiari.cat

L’Ajuntament aprova llogar el pavelló i el cinema del Casal per deu anys

El consistori pagarà 2.300 euros cada mes i aquest any hi invertirà 100.000 euros

L’Ajuntament de Montblanc ha aprovat el contracta de lloguer del pavelló i el cinema del Casal Montblanquí per un valor de 27.500 euros anuals durant deu anys. Es tracta d’una evolució dels convenis que des del 2006 han mantingut l’entitat i el consistori per millorar les seves finances. L’Ajuntament pagarà una mensualitat de 2.300 euros al casal i es farà càrrec del seu manteniment. A més, durant aquest any, s’hi invertiran 100.000 euros per adequar les instal·lacions de cara a les Festes de la Serra.

El contracte, que va passar pel ple de l’Ajuntament d’aquest dimecres, es va aprovar amb els vots a favor de la FIC i l’equip de govern d’Agrupament Catalanista, i els vots en contra de CDC i la CUP.

Toni Gutiérrez, de la FIC, destacava que “és una bona iniciativa per disposar de dos espais, sumats al pavelló municipal, per poder practicar esport i fer-hi activitats”.

Des de CDC, Cesc Viñas va deixar clar que no estan en contra de millorar la situació del casal però creuen que “hauríem de fer un pas més enllà i comprar el pavelló del casal”, i afegia que “la solució del lloguer no ajudarà a solucionar els problemes que ara té l’entitat”. CDC va assegurar que votava en contra per mostrar la seva disconformitat amb aquesta opció, però des de la tranquil·litat que la majoria absoluta de l’equip de govern ho tiraria endavant i garantiria els ingressos del Casal.

En la mateixa línia s’expressava la regidora de la CUP, Laura Aluja, destacant que “veiem algunes mancances en aquest contracte, creiem que s’hauria de contemplar el lloguer amb opció a compra o la compra directament de l’immoble”, i afegia que “al cap de deu anys el pavelló no serà nostre i l’Ajuntament hi haurà invertit molts diners”. De fet, Aluja recordava que “al lloguer de cada mes s’hi hauran de sumar les factures i el manteniment de les instal·lacions”.

L’alcalde, Josep Andreu, va respondre als vots en contra assegurant sentir-se “perplex” per la postura de CDC i la CUP. Andreu va recordar que l’actual model el va començar a fer un govern de CiU i el PSC l’any 2006 i va destacar que “al Casal han estat molt generosos, i que aquesta fórmula era la millor ja que assegurava “llarga vida al Casal”.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp