Montse Plana

L’Ajuntament de Montblanc adquireix l’immoble conegut com a cal Masip

La compra té un cost de 300.000 euros i el consistori el cedirà al Consell Comarcal de la Conca perquè l'ens ampliï les instal·lacions

L’Ajuntament de Montblanc ha adquirit l’immoble conegut com a Cal Masip, situat al número 16 del carrer de Sant Josep, just al costat de la seu del Consell Comarcal de la Conca de Barberà. L’objectiu és que el consistori cedeixi l’immoble a l’ens supramunicipal perquè ampliï les seves instal·lacions, ja que, com va destacar el primer tinent d’alcalde i també president del Consell Comarcal, Francesc Benet, l’ens pateix importants problemes d’espai en la seva actual seu.

En la sessió plenària, celebrada aquest dimecres 14 de novembre al vespre, l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, va explicar que el cost de l’adquisició de la finca és de 300.000 euros. D’aquests, 30.000 es té previst que es paguin aquest any 2018 i la resta, 270.000 euros, l’any vinent. Tot, amb fons propis.

És per això, que en el ple es va aprovar una despesa plurianual per l’adquisició d’aquesta finca urbana, un punt que es va aprovar amb els 8 vots favorables de l’equip de govern. I és que l’oposició, tot i que veu amb bons ulls l’objectiu, consideren que 300.000 euros és una despesa important. Des de la FIC, Toni Gutiérrez va votar contràriament i va destacar que la quantitat altera el pressupost de forma important i que la compra d’immobles hauria de ser secundari.

El regidor del PDeCAT, Marc Vinya, va assegurar que s’ha hipotecat el pressupost del 2019 i, tot i que comparteix la finalitat, els dos regidors del PDeCAT es van abstenir. Laura Aluja, de la CUP, es va preguntar si s’havia parlat degudament amb el Consell Comarcal de la Conca de Barberà i va opinar que les coses s’havien fet massa ràpid i que, primerament, s’hauria d’haver arribat a un consens.

Des d’Agrupament Catalanista de Montblanc, Francesc Benet, va explicar que els diferents grups havien estat informats, mentre que l’alcalde Pep Andreu va destacar que s’anava a contratemps. I és que la intenció és poder entrar a la convocatòria del fons FEDER, el proper 5 de setembre i que, per tant, el calendari és molt just. El càlcul és que s’haurà de fer una inversió en aquest immoble d’aproximadament 1,5 milions d’euros.

Finalment, el punt sobre l’adquisició de Cal Masip va ser aprovat amb 8 vots a favor d’Agrupament Catalanista de Montblanc, 1 vot contrari de la FIC i 4 abstencions de la CUP i el PDeCAT.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp