Ràdio Montblanc

L’Ajuntament de Montblanc aprova la novena modificació del pressupost de l’any

L'objectiu és dotar algunes partides de recursos del fons de tresoreria per valor de 600.000 euros

L’Ajuntament de Montblanc va aprovar, al plenari d’aquest dijous 30 de novembre, la darrera modificació de pressupost de l’any, abans de començar a preparar i debatre els números del proper exercici.

La modificació, la novena que l’equip de govern ha realitzat aquest any, ha estat la més important de totes, i ascendeix gairebé a 600.000 euros. L’objectiu és dotar diverses partides amb recursos, provinent del fons de tresoreria del consistori.

Entre aquestes, destaquen la partida de personal, la de festes o les obres que s’han dut a terme al voltant del claustre de Sant Francesc per dotar l’edifici d’un sistema elèctric propi. Aquesta obra ha tingut un cost de 150.000 euros.

La modificació del pressupost va comptar amb els vots contraris de la CUP i la FIC, argumentant que havien votat en contra del pressupost i, per coherència, també havien de votar contràriament a la modificació dels números. El regidor de la FIC, Toni Gutiérrez, va destacar que “estic d’acord amb alguna de les modificacions, com ara la de la Festa Major. Celebro els 18.000 euros més que hem dedicat a festes, millor això que dedicar-los a patrimoni”.

Des de la CUP, Roger Sosa, argumentava el vot contrari assegurant que “entenem que sempre hi ha imprevistos, però és una modificació molt gran”.

El PDeCAT es va abstenir en la votació. El seu regidor, Cesc Viñas, destacava però que “estem d’acord en algunes partides, però s’ha de tenir en compte que és la novena modificació del pressupost, que mou el 6% del total. Per l’any vinent ens hauríem d’ajustar més a la realitat”

La regidora d’hisenda, Sílvia Lafebre, destacava que “les despeses i els pressupostos són vius, és normal que al llarg de l’any es facin modificacions per adaptar-nos a les necessitats”.

El ple també va aprovar la modificació puntual del POUM que permetrà el canvi d’usos del Convent de la Serra per a donar llum verd al projecte d’hostatgeria que hi vol instal·lar l’Arquebisbat de Tarragona mitjançant concessió a una empresa privada.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp