Xavier Lozano

L’Ajuntament de Montblanc cedeix Cal Masip al Consell Comarcal

Amb una inversió de 2MEUR, l'ens vol transformar l'espai en un Centre d'Interpretació de la Conca de Barberà

L’Ajuntament de Montblanc ha cedit al Consell Comarcal de la Conca de Barberà l’edifici de Cal Masip, comprat recentment per 300.000 euros. Ara, s’hi preveu una inversió de més de 2MEUR per construir-hi un Centre d’Interpretació de la Conca de Barberà, un projecte que vol aconseguir una ajuda del Fons Feder de la Unió Europea.

El Consell Comarcal vol aprofitar la centralitat de l’edifici, annex al Palau Alenyà, seu de l’organisme, per construir un nou equipament que serà la seu d’un nou centre d’interpretació de la Conca de Barberà, i obrirà portes a noves possibilitats de creixement de les instal·lacions comarcals.

L’edifici serà de construcció nova, però tindrà una façana respectuosa amb l’entorn medieval i que incorporarà les parts de valor de la façana d’un altre edifici que s’enderrocarà, la casa de Cal Contijoch.

Amb aquests treballs, s’haurà de buidar l’interior de Cal Masip, que encara denota història. I és que l’immoble preserva aquesta botiga original del segle XX, tancada als anys 70, i ara en molt mal estat. L’edifici, però no té valor patrimonial i en gran part es podrà enderrocar preservant les restes del subsòl.

A més, al pati de l’edifici s’hi troba l’antic Forn de la Vila. Les excavacions buscaran també restes d’origen medieval, tenint en compte que l’immoble es troba en ple call jueu de Montblanc. L’Ajuntament acaba de comprar l’edifici, en venda des de fa anys i abandonat des del 2003.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp